1. JANUAR 2016. GODINE - TAČNO U PODNE! Ulica ljubavi

Kao i svake godine, Beograđani će imati priliku da prvi dan Nove godine proslavljaju u „Ulici otvorenog srca“, koja će ove godine biti duža jer će prvi put uključivati i Skadarliju!


Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i različite atrakcije svi će moći da od srca napišu poruku punu ljubavi, pažnje i dobrih želja jer je ova manifestacija pre svega humanitarnog karaktera, a ima za cilj da pomogne našoj deci i najugroženijima.


„Ulica otvorenog srca“, koja će simbolično biti otvorena malim vatrometom, i ove godine će biti dekorisana u jedinstvenu vizuelnu celinu, s velikim srcima, balonima. Duž cele ulice već tradicionalno biće raspoređeni humanitarni punkt, a bina će se nalaziti ispred zgrade opštine Stari grad. Biće tu pregršt tezgi na kojima će umetnici i zanatlije prodavati svoje radove, veliki „Koka-Kola“ kamion sa Deda Mrazovom sobom sa Medvedićima/animatorima za decu. Ispred zgrade Radio Beograda nalazi se muzička pozornica Radija 202.

Na početku i kraju Skadarlije takođe će biti postavljene kapije Ulice - srca od balona. 
U glavnom programu na pjaceti smenjivaće se glumci-pevači i specijalni gosti, koji će uz orkestar izvoditi muzičke ili glumačke numere, a neki od njih su Gorica Popović, Neša Galija, dečji hor „Čarolija“, Leontina, Ivana Negativ, Tijana Dapčević, Marina i Marija Gobović, Ivan Tomić, Mariana Aranđelović, mađioničari, žongleri, klovnovi, igrači irskog plesa, glumci teatra MIMART, „Salsa Y Punto“ - kubanski orkestar, Duvački orkestar...

PUNKTOVI DEŠAVANJA:

- Pjaceta ispred „Ateljea 212“

- „Srpska kafana“

- Prostor ispred opštine Stari grad

- Prostor ispred „Politika“

- Prostor ispred „Šumatovca“

- Prostor ispred zgrade Radio Beograda

- Ispred Kuće Đure Jakšića...

Veselo i za Božić

Čelnici grada Beograda pobrinuli su se da građane obraduju prigodnim manifestacijama i za najradosniji hrišćanski praznik Božić. Pa će tako na Trgu republike na Božić, 7. janura, biti organizovano tradicionalno lomljenje božićne česnice, a od 11 do 13 časova, takođe na Trgu, nastupiće i folklorni ansambl koji će prigodnim nastupom upotpuniti taj praznični dan.

Izvor: alo.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja