10 neobičnih restorana širom sveta

Trip Advisor, sajt posvećen putovanjima napravio je svoju listu 10 neobičnih restorana. Računamo na to da će ova lista probuditi skrivene gastronaute i avanturiste u svima nama.


1. The Rok, Zanzibar

Potrebno je samo jedan pogled da shvatite da je ovde priroda glavni “šef”.  Restoran se nalazi na steni iznad prelepe plaže Michanwi Pingwe.

2. Ithaa Undersea restoran, Maldivi

Restoran u kojem se služi savremena evropska kuhinja nalazi se 16 metara ispod nivoa mora uz panoramski pogled na podvodni svet koji ga okružuje.  Ithaa znači ‘sedef’ na jeziku Maldiva.

3. Treehouse restoran, The Alnwick Garden, Engleska

Treehouse je magičan i jedinstveni restorana koji se nalazi visoko u krošnjama drveća. Grane prolaze kroz pod, a služi se lokalna hrana koja se menja sa godišnjim dobima.

4. Ninja, Njujork

U ovom tematskom restoranu, ninje iskaču iz zidova i pred gostima izvode različite vratolomije i trikove sa noževima i vatrom. Enterijer predstavlja japanske tamnice i da, služi se japanska hrana.

5. Dans le Noir?, Pariz, Barselona, St. Petesburg, London

Dans le Noir ? je jedinstveni restoran koji izaziva čula ali i postavlja pitanja vezana za društvene odnose i ljudsko iskustvo. U restoranu se ruča u potpunom mraku a goste služe slepe i gluvoneme osobe.

6. Heart Attack Grill hamburger restoran, Las Vegas.

Veoma kontroverzni restoran u kojem se služe visoko kalorični obroci dok žensko osoblje nosi seksulano provokativnu odeću. Restoran je “bolnica”, konobarice su “medicinske sestre” koje primaju “recepte” od “pacijenata”. Ukoliko gost ne zavši obrok “sestre” ga kažnjavaju…

7. Foreign Cinema, San Francisko

U industrijskom ambijentu restorana Foreign Cinema svakodnevno se služe prepoznatljiva jela inspirisana Kalifornijom i Mediteranom, dok se strani i nezavisni filmovi prikazuju u dvorištu pod otvorenim nebom.

8. Le Refuge des Fondues, Pariz

Nije tajna da se u Parizu uživa u vinu i fonduu, jedina razlika je što se u ovom restoranu vino služi u flašicama za bebe (rupice su proširene tako da može da se otpije veći gutljaj)

9. Ristorante Grotta Palazzese, Italija

Isklesan u veličanstvenim krečnjačkim stenama, sa pogledom na plavi Jadran, restoran Palazzese u Polignano a Mare se nalazi na neverovatnoj lokaciji koja očarava njegove posetioce vekovima.

10. ‘s Baggers, Nirnberg

Ovo je prvi rollercoaster restoran na svetu. Hrana se naručuje preko tableta, a stiže do stola putem šina koje se nalaze po celom restoranu. Fokus je na kuhinji bez glutena.

Izvor: hrana-pice-price.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja