33. Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra 2017.

Pod sloganom „Džez vizije / Jazz Visions“ od 26. do 30. oktobra biće održan 33. Beogradski džez festival.

Posle velikog uspeha prošlogodišnjeg izdanja ovog festivala čiji je organizator Dom omladine Beograda, za narednu manifestaciju najavljen je još bolji program. Biće predstavljene nove umetničke tendencije u džez muzici današnjice.

Ovoga puta osvrt će biti na aktuelni trenutak u istoriji džeza kad se rađa nova fuzija ovog pravca sa drugim muzičkim oblicima. Džez je danas, ponovo, najuzbudljivija i najkreativnija forma popularne muzike – i zato je vreme za vizije džeza i džez vizije.

Beogradski džez festival će i ove godine trajati pet dana, sa tradicionalnim duplim koncertnim programom svake večeri, u salama Doma omladine Beograda i u Sava centru.

Predstaviće se više od 20 sastava iz celog sveta i naše zemlje, a organizatori ističu prva tri imena koja na najbolji način predstavljaju džez 21. veka: jedno iz Amerike, drugo iz Evrope, a treće iz Srbije.

Ulaznice

Kao što je već uobičajeno i kako nalaže nova tradicija, ograničen broj vaučera za komplet ulaznica glavnog programa 33. Beogradskog džez festivala može da se nabavi na prodajnim mestima Eventima od 30. aprila, i to po poseboj promotivnoj ceni od 2800 RSD.

***

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja. (danubeogradu.rs)

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja