5 načina da se relaksirate leti

Mnogima je svakako prva asocijacija na leto upravo odlazak na more. Ali, iako je gotovo uobičajeno da se letnji odmor provede na moru, ne može se osporiti činjenica da ima još mnogo način ne samo da lepo provedete odmor, nego i da se zaista relaksirate, što se često ne može primeniti i na letovanje, a naročito ako ga provodite sa svojim mališanima. Zapravo, čini se da se svi, kako - tako odmore osim vas u tim situacija.

Upravo iz tog razloga smo odlučili da pronađemo 5 načina da se relaksirate leti, iako je njih mnogo više, samo treba pustiti mašti na volju.

 


5 načina da se relaksirate leti

 

Da biste bili u mogućnosti da zaista sebi ugodite tokom leta, najpre će vam biti potrebna dobra volja i želja da taj plan i sprovedete u delo. Evo nekoliko ideja...

 

1. Provedite dan u šetnji

 

Od vas zavisi da li ćete se odlučiti da prošetate sami kroz grad, te obiđete sve one prodavnice koje možda nemate prilike da natenane razgledate tokom drugih perioda u godini.

Naravno, isto tako možete da odaberete i da se prošetate po omiljenom parku ili, pak da posetite neko izletište u okolini grada u kome živite. Podrazumeva se da isključivo od vas i zavisi da li ćete u šetnju otići sami ili u odabranom društvu, ali svakako je najbolje da se odlučite za onu varijantu koja vas opušta.

 

2. Pozovite prijatelje koje dugo niste videli

 

Svetski proznati psiholozi su saglasni da nam, sa vremena na vreme neizostavno prija da obnovimo prekinute prijateljske kontakte. Često se događa da zbog svakodnevnih obaveza zaboravimo koliko nam prija druženje i posete dragih prijatelja, pa bi valjalo poraditi i na tom segmentu društvenog života koji je naročito bitan.

U skladu sa sopstvenim afinitetima ćete odlučiti da li je ovaj od 5 načina da se relaksirate leti primenljiv i u vašem slučaju, odnosno da li će vas zaista i rekalsirati viđanje sa prijateljima. Podrazumeva se da morate naročito da obratite pažnju i na to koje od njih ćete da pozovete, jer se u ovom slučaju definitivno savetuje da u širokom luku izbegnete sve one koji su poznati kao ljudi koji i nisu baš skloni pozitivnom stavu u životu, jer će u tom slučaju ovaj vid relaksacije biti kontraproduktivan.

 

3. Uplatite sebi tretman masaže

 

Tokom cele godine, mnogi od nas odlažu neke stvari koje su nam zapravo preko potrebne da bismo mogli da funkcionišemo i živimo što kvalitetnijim životom.

Iako će biti i onih koji će navesti da nemaju novca za odlazak na tretman masaže, činjenica je da je sve više ovakvih ponuda prisutno na sajtovima za grupnu kupovinu, tako da vam neće biti potrebno mnogo novca da biste zaista i uživali u čarima i blagotvorom dejstvu koji dobra masaža ima na celo telo. Na vama je samo da odlučite da to zaista i želite, a onda ćete i, sasvim sigurno pronaći pravu ponudu za tretman koji, možda i dugo priželjkujete.

 

4. Idite sami u bioskop

 

Ovaj predlog će možda zvučati čudno, a posebno ako ste navikli da u bisokop odlazite sa partnerom, prijateljima ili decom. Ipak, možete jednom da pokušate, a onda ćete sami da donesete odluku da li vam je ova vrsta relaksacije prijatna ili ne.

Imajte na umu da sve one osobe koje su sklone da u bioskop ili u pozorište odlaze same ne vide u tome ništa čudno, a zapravo sebi pružaju mogućnost da uživaju u filmu ili pozorišnoj predstavi bez ikakvog ometanja.

 

5. Provedite dan sami u kući

 

Poslednji od 5 načina da se relaksirate leti je namenjen svim onim ljudima koji žive u zajednici i koji, gotovo sigurno i ne primećuju koliko im nedostaje samoća. Zato je i dobro ponekad da pokušate da jednostavno provedete dan u sopstvenom domu, bez prisustva bilo koga. Tada ćete moći da uživate u svim onim stvarima koje sigurno u drugim periodima godine propuštate. Na vama je da odlučite da li ćete jednostavno dugo uživati u jutarnjoj kafi i opuštanju na balkonu ili ćete se ipak odlučiti da pročitate knjigu koju već dugo ne uspevate da pročitate zbog brojnih obaveza koje imate. A jednostavno možete da slušate omiljenu muziku ili odgledate neki film. Važno je da se zaista i opustite i da počnete da praktikujete taj ritual sa vremena na vreme. Verujte, korist od toga ćete imati i vi i vaši ukućani!

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja