AAH! preporuka za putovanje: Beč !

Mocart, Šubert, Frojd, Betoven, Brams…Mozzart kugle, Saher torta, Esterhazi…Sve su to asocijacije na Austriju!Ukoliko se nadjete u Beču, a deli nas samo par stotina kilometara, nikako nemojte propustiti sve čari koje ovaj grad nudi!
Beč je glavni i najveći grad Austrije. U njemu živi 1,7 miliona ljudi. I svi su ljubazni  Beč zovu i ”Grad muzike” a bolji poznavaoci i ”Grad snova”. 2012. Beč je proglašen za najbolji grad za život u Evropi.

Za ljubitelje šetnje preporučujemo da preskoče tramvaje, metro i ostala prevozna sredstva, i sami prošetaju takozvanim Ringom. U centru Beča možete sami obići različite muzeje, Rathouse,  Burgtheater, Univerzitet i Parlament. Takodje tu su i Muzej prirodne umetnosti i palata Hofburg. U centru grada se nalazi i Stadt Park, koji s eprostire na 65.000 metara, idealan je za šetnju i sport.
Takodje, Beč je riznica neobičnih muzeja. Jedan od njih je Muzej abortusa. A svakako ne propustite Frojdov muzej.


Shopping u Beču je takodje vrlo zanimljiv. Najpoznatija ulica, Maria Hilfer Strasse, nalazi se u centru Beča u 1. distriktu. Pored velikog broja radnji, ovde se nalaze i Bečki muzej kao i kuća u kojoj je žive Betoven.

Bogat istorijom, moćnim vladarima i pričama, Beč vam nudi različite sadržaje vezane za prošlost ove divne zemlje. Najveća dva dvora u Beču su Belvedere i Schoonbrunn, letnja i zimska rezidencija Marije Terezije. U okviru Schoonbruna,  nalazi se i neverovatan zoološki vrt.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja