Ajfon 8 sa 3D kamerom?

Naredni Eplov telefon imaće mogućnost pravljenja 3D fotografija! Ako je sudeći po nagađanima bliskim kompaniji Epl je navodno udružio snage sa LG ne bi li razvili naprednu tehnologiju koja bi trebalo da omogući dodavanje efekata za treću dimenziju, efikasnije prepoznavanje objekata u realnom svetu kao i augmented reality (proširenu stvarnost).


Ovi navodi sižu od Korea Economic Daily koji tvrde da će LG Innotek dualna kamera biti ugrađena u novi ajfon. Ona bi trebalo da bude unapređena sa 3D tehnologijom koju razvija Epl.

3D kamera ili kako se nekad naziva stereo kamera, može da pravi slike na kojima je uhvaćena i treća dimenzija objekata koji su na njoj. Koristi slična sočiva kao profesionalne kamere koje se upotrebljavaju za snimanje visokobudžetnih filmova a koji istovremeno snimaju dva kadra iste scene. Postavljeni su jedno preko drugog a kada se dve fotografije istog predmeta ali različite perspektive iskombinuju, dobija se iluzija dubine, odnosno treće dimanezije.

Ovi navodi imaju smisla kada se uzme u obzir da Epl naredne godine slavi deceniju od lansiranja svog prvog telefona, pa je izvesno da pripremaju nešto veliku. U isto vreme, oni su već sarađivali sa kompanijom LG jer i ajfon7 Plus koristi njihova dualna sočiva za kameru.

Od ostalih nagađanja o telefonu koji će na tržište naredne godine najzanimljivije je pominjanje opcije augmented reality (AR). Epl planira da iskoristi napredne senzore koji prikupljaju podatke o onome što korisnik u realnom vremenu vidi kroz objektiv kamere i pretvara ih u digitalne informacije. Tako, AR kod nove Eplove kamere bi mogao da obogati live view na primer neke ulice, uz dodatak mape, informacijama o obližnjim zgradama, ili da doda neke animacije.

Pretpostavlja se i da će telefon imati zakrivljeni stakleni ekran, bežično punjenje, nove modele od 5 inča (12,7cm) i 5,8 inča (14,7 cm) kao i da će biti uvedena nova čisto bela boja.

Izvor: blic.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja