Aromaterapija

Status aromaterapije varira od zemlje do zemlje. U Francuskoj, koja je njena postojbina, aromaterapija je priznata kao deo zvanične medicine. U većini zemalja ona ipak još uvek spada među grane alternativne medicine. Većina ljudi je na izvestan način ipak primenjuje - upotrebljavajući aromatična ulja za masažu, koristeći mirišljave sveće i sl. Glavno pitanje jeste u kojoj meri ulja određenih biljaka leče bolesti, a to da ona blagotvorno deluju na naš organizam smirujući ga i dajući mu dozu životne energije - potvrđuje niz istraživanja.     Mirišljave sveće se prave dodavanjem određene količine biljnih ulja. Ono što je najbitnije jeste da ulje iz biljke bude pravilnoizvučeno. Takođe je važna činjenica da se od različitih biljaka koriste njeni različiti delovi. Najčešće je to list, cvet  i smola. Pravilno napravljene sveće možete upotrebljavati u zavisnosti od trenutnog raspoloženja. Ovo su svojstva nekih od njih:

     Sveće na bazi jasmina, lavande i pomorandže će Vam pomoći da se opustite, smirite, pobedite glavobolju ili potištenost i utonete u san.

     Sveće od ulja bosiljka i limuna poboljšavaju koncentraciju i budnost. Ukoliko morate da radite do kasno u noć, zapalite jednu sveću  na bazi ulja limuna. Stimulisaće Vaš nervni sistem.

     Eukaliptus i ruzmarin su dobar protivnik prehlade, kašlja i bronhitisa. To su biljke čija ulja prednjače u upotrebi u medicini jer je njihovo blagotvorno dejstvo na disajne organe potvrđeno.

     Sveće na bazi vanile vodeće su po broju kupaca i korisnika. One su savršene za svečanosti i zabave jer opuštaju i usrećuju, ali i ''vuku'' do stočića sa kolačima:)

Upalite sveću, otvorite knjigu i uživajte! 

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja