Aromaterapija

Aromaterapija je slojevito umece lecenja koje koristi etericna ulja aromaticnih biljaka i drveca kako bi cuvalo zdravlje tela i smirenosti uma. Koreni ovog prekrasnog umeca vode daleko u prošlost. Ona predstavlja praktican vodic kroz brojne upotrebe biljnih esencija – od simptomatskog lecenja svakodnevnih bolesti do holistickog pristupa lecenja tela, uma i duše. Aromaterapija predstavlja putovanje duboko u carstvo psihe uz podršku prirodnih etericnih esencija koje blago miluju dušu.
Pored toga što su etericna ulja lekovita, samo njihovim mirisanjem popravljamo raspoloženje i osecamo se bolje. To se dešava zato što je culo mirisa povezano sa limbickim sistemom – podrucjem u mozgu koje se bavi emocijama i pamcenjem. I baš tu leži objašnjenje tajanstvenih mogucnosti umeca aromaterapije i psihoaromaterapije koja pomaže kod emocionalnih i mentalnih disbalansa.


Aromaterapija stvara užitak jer podstice culo mirisa i dodira. Kada joj pridemo sa puno pažnje i ljubavi doživecemo fizicko, emocionalno, i duhovno ispunjenje.Mnogi ne znaju istinsku prirodu ove umetnosti. Neki aromaterapiju povezuju sa skupim tretmanima za ulepšavanje. Postoje i oni koji veruju da je to opuštajuca masaža uz upotrebu mirisnih ulja. Za one koji su skloni necemu ezotericnom, aromaterapija je putovanje duboko u carstvo psihe uz podršku prirodnih etericnih esencija koje blago miluju dušu. Oni prizemljeni aromaterapiju smatraju prijatnim nacinom cuvanja zdravlja i vitalnosti. Aromaterapija je sve to, i još mnogo više.
Jedan od oblika aromaterapije jeste terapija dodirom. Ta metoda kombinuje fizicke i emocionalne efetke nežne masaže sa lekovitim i psihoterapijskim funkcijama esencija biljaka. Ne samo da smanjuje stres i poboljšava raspoloženje, aromaterapija takode uspešno leci sve manje poremecaje za koje lekari nemaju uvek najblaža rešenja.
Kako se iz dana u dan povecava primen aromaterapije u Spa industriji i u oblasti alternativne i komplementarne medicine sve više prakticara bira da doda školu aromaterapije u svoj plan i program nastave. Današnji aromaterapijski prakticari koriste koncentrate etericnih ulja iz bilaka kako bi podstakli lecenje poboljšavanjem raspoloženja, opuštanjem tela i podmalidivanjem duha. 

Izvor: http://www.aromaterapija.co.rs/


Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja