Ayrton Senna - Horoskop

 Odgledavši film o čuvenom vozaču Formule 1,  poželela sam da „zavirim“ i u njegov natal ne bih li našla potvrdu o njegovoj neverovatnoj sudbini. Na netu postoji podatak da je rođen  21.03.1960. u 2 35 a.m. , Sao Paulo, Brazil. Međutim čvrsto sam ubeđena  da je vreme rođenja posle podnevno. U nastavku teksta obrazložiću svoje viđenje. 


Po posle podnevnom vremenu rođenja dobijamo natal sa Ascedentom na 24. stepenu Raka. Bio je izuzetno nežan ,brižan i okrenut porodici. U najvećem delu filma on je okružen svojom porodicom, drži decu svoje sestre (na žalost svoju nije imao). Poznat je po svom nadimku Kišni čovek jer je najbolje vozio po kiši (čovek – Rak/Mesec, kiša – Mesec/Rak). Takođe, vladar 3. polja (kako vozimo) je Venera u Ribama u konjukciji sa Merkurom (put, pista) u Ribama (mokro, vlažno, klizavo) u sekstilu (podržavajući aspekt) sa MC-om (uspeh, karijera). Vladar 3. polja je takođe i u sekstilu sa Jupiterom (dobra sreća) koji je u 6. polju , polju njegovog posla.

Rođen je kao Ayrton da Silva ali kasnije uzima majčino prezime Senna po kojem je i čuven, gde opet vidimo privrženost majci i porodici. Promenio je prezime 1981. kada je Uran bio na samom kraju znaka Škorpije u njegovom 4. polju (majka, porodica) i bio u trigonu sa njegovim Ascedentom (on sam). Takođe vladar 4. polja (porodično ime, odnosno prezime) je Mars u Vodoliji (promena) na stepenu Strelca (umnožiti, proširiti) pa je on zapravo dodao na svoje, devojačko prezime svoje majke kako bi bio prepoznatljiv (znak Vodolije) u javnosti (Mars je u 7. polju).  Naime, tada je postojao još jedan vozač sa istim prezimenom. 

Sledeće godine Uran pravi kvadrat (akcija) na vladara 3. polja, Veneru a iz njegovog 5. polja (sport) i on osvaja  dve titule- britansku i evropsku, za pobedu u takmičenju Formula Ford 2000 Championships.
 
O svojoj domovini on govori da je mnogo siromašna (Neptun na vrhu 4. polja) i da ima puno kriminala (4. polje u znaku Škorpije). Sa Neptunom u sekstilu sa Plutonom u 2. polju (njegov novac) vidimo da je kroz donacije mnogo pomagao svoje sunarodnike. Pošto je polje novca u znaku Device (organizovanost) insistirao je da zna gde tačno odlazi novac koji daje u dobrotvorne svrhe. Ascedent u znaku Raka (nacionalnost) govori o njegovoj ljubavi prema domovini i o stalnom isticanju odakle je.

Otac imućan (10. polje u znaku Bika) a Venera (egzaltirana) u konjukciji sa Merkurom (vožnja) . Kažu da je od njega nasledio ljubav prema auto-trkama. Sunce (otac) u Ovnu, na stepenu Ovna (želja za takmičenjem, biti prvi i najbolji) u trigonu (podržava ga) sa Ascedentom (on sam).
 
Vladar 7. polja u 6. – partnerstvo kroz posao sa osobom koja je starija od njega (Saturn). Saturn je na stepenu Lava – sportista ali i francuz, i to prilično sujetan (Lav). Vladar Ascedenta, Mesec u konjukciji sa Saturnom, nije teško pogoditi koliko mu to partnerstvo nije prijalo a koliko je zapravo bio primoran da bude „vezan“ za njega. U filmu se vide sve nepravde koje su mu nanete baš dok je bio u takvoj vrsti odnosa sa Alanom Prostom. Saturn u Jarcu je bio „jači“.  Saturn je u sekstilu sa Merkurom, vladarem 12. polja (tajni neprijatelji) koji je u 8.polju (životna ugroženost) pa se u filmu (Ribe) tačno vidi kako ga je Prost izbacivao namerno sa terena i time ga direktno ugrožavao. Koliko je to njemu teško padalo vidi se iz konjukcije Saturna i Meseca (njegove emocije, on sam). Saturn/Mesec je izuzetno težak aspekt jer ne daje samo emotivnu kontrolu već i nemogućnost da se emotivno iskažete na pravi način. Takva osoba je u stanju trpljenja i velikog unutrašnjeg emotivnog bola koji jako teško može da pozitivno izbalansira. Velika emotivna patnja i sva naneta mu nepravda, tera ga u izolaciju. A upravo to možemo i videti u filmu. 

Vladar 7. polja u 6. takođe nam govori da je i emotivnu partnerku našao preko posla i to baš za Novu godinu (Saturn). Saturn je na stepenu Lava pa tako vidimo da je ona plavuša ali i uspešna, popularna, poznata.

A evo i jednog zanimljivog astro detalja. Vladar 3. polja (kako vozimo) je u znaku Riba (zatvoreno, izolovano) pa u spoju sa samom simbolikom Venere koja označava krug, vidimo da on vozi u zatvorenom krugu (piste za trke) na jedan izuzetno opasan način (planeta je u 8. polju). Venera je na stepenu Device pa i tako vidimo da je vožnja njegov posao (Devica). Merkur analogno prirodnom trećem polju, koji uopšteno govori i o vožnji je retrogradan i time potvrđuje priču o ponavljanim (retrogradnost) vožnjama u krug. Venera je u opoziciji sa Plutonom u 2. polju pa mu je upravo takav posao doneo mnogo novca. Ali i obrnuto. Taj Pluton je vladar 4. polja (porodica) gde vidimo da je upravo uz podršku porodičnog novca mogao da se bavi tim poslom.

Vladar 3. polja u 8. – ono što je vozio bila je tuđa imovina (8.polje). Njegovu smrt uzrokovala je neispravnost vozila (Merkur u Ribama). Odnosno, sa te vrsta trkačkih kola skinuti su (Ribe) određeni upravljački delovi (Merkur) jer su bili zabranjeni baš tada kad je on prešao u  klub Williams  (Ribe – maler). A to je uzrokovalo nestabilnost kola.

Pluton u opoziciji sa vladarem 3. polja govori o njegovoj opsesiji vožnjom. Venera je u konjukciji sa Merkurom u znaku Riba (vizuelizacija) pa on govori (Merkur) da mu se čini da je Bog (Ribe) uz njega i da mu adrenalin toliko skoči da ulazi u neku vrstu ekstaze (Ribe) dok vozi.
 
Vladar 3. polja u 8. i vladar 8. u 3. govori isto. Preminuo je na trkačkoj stazi.  8. polje počinje stepenom Ovna u znaku Riba. Preminuo je od udarca u glavu (Ovan) a lekar je konstatovao tešku neurološku povredu od koje je nastupila smrt. Nije imao nijednu drugu povredu na telu. Predosećao je smrt (8. polje u znaku Riba kao i Neptun u Škorpiji). Jutro pred takmičenje čitao je odlomak iz Biblije (Merkur u Ribama u 8. polju) . Nakon toga je majci rekao da se nada da će mu Bog otkriti ko je on zaista, misleći, naravno, na suštinu, smisao, značaj same njegove duše.  Inače je bio iskreno religiozan i verovatno je često čitao Bibliju, posebno u životno teškim trenucima (Merkur u Ribama u 8. polju).  8. polje u znaku Riba (nejasno, skriveno) govori i o tome da nikada tačno nije ustanovljeno zašto je doživeo udes. Ostala je samo jedna pretpostavka koju astrologija potvrđuje. Vladar 8. polja (smrt) je Neptun (greška) na granici 3. i 4. polja pa samim tim deluje na oba. Naime, šipku volana  u njegovom bolidu su sekli , skratili pa zavarili jer mu taj kokpit nikako nije odgovarao. Sve te radnje opisuje upravo znak Škorpije (reparacija) što i jeste bila greška (Neptun) jer se pretpostavlja da je upravo odvaljivanje tog vara uslovio nemogućnost da okrene volan i time izbegne udarac u zaštitnu ogradu.

Po poziciji 4. polja (grob) vidimo čak i natpis na njegovom grobu. . „Nada pode me separar do amor de deus“ – „Ništa (Neptun) me ne može udaljiti (znak Škorpije) od Božije ljubavi“ (trigon sa Venerom – ljubav, u znaku Riba – Bog, božije). 

 A evo i karte koja je izrađena na osnovu podatka rođenja koji se može naći na internetu. Opšte je prihvaćena jer je Ascedent u Vodoliji koja označava brzinu ali i zbog Marsa koji je vladar 3. polja i koji govori isto. To jeste tačno, međutim ova osoba bi bila izuzetno nemirna, žustrog hoda i brzog govora a u filmu vidimo da on nije bio takav.  Ascedent na 11. stepenu Vodolije daje izraženu visinu ali i neku vrstu ekcentričnosti (neobičnosti) u izgledu što opet ne možemo videti u njegovom slučaju.

Takođe, ne vidi se ni promena prezimena jer je 4. polje u  Biku (statično) a vladar, Venera, u znaku Riba i takođe ne pruža tu vrstu informacije.  Mogla bih da nabrajam svaki segment njegovog života, makar onog što mi je poznato, i da utvrđujem pogrešne informacije koje ova karta daje o njemu ali mislim da je i ovoliko dovoljno. 


Silvana Djordjević

www.zvezdenadlanu.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja