Beogradski džez festival 2016.

Pod sloganom „Planeta Džez“ od 26. do 30. oktobra biće održan 32. Beogradski džez festival.


U Domu omladine Beograda i Sava centru gostovaće džez zvezda Avišaj Koen kao i trio američkog bubnjara Džeka Dedžoneta. Osim ovih izvođača, publika će imati priliku da čuje i muzički sastav Aziza sa popularnim basistom Dejvom Holandom na čelu.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda Nenad Dragović rekao je da je ovaj festival sve kvalitetniji kako zbog truda organizatora tako i zbog publike koja iz godine u godinu ukazuje poverenje toj manifestaciji.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio ovaj festival u manifestacije od posebnog značaja.

Ulaznice u prodaji
Najstariji i međunarodno najpriznatiji srpski džez festival, omiljen među domaćom publikom, u svom 32. izdanju predstavlja i dalje nove tendencije u džez muzici iz svih krajeva sveta, kao i odabrane legende koje su udarile temelje savremenom shvatanju džeza.

Ove godine posebna pažnja posvećena je muzičarima koji dolaze iz latinskih zemalja, od Italije do Portugalije. U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine čak dva koncerta četiri velike džez zvezde biće održana u Sava centru.

Sve je spremno za put oko Planete Džez na pet dana, kroz 21 nastup umetnika iz 17 zemalja sveta!

Ulaznice se mogu kupiti preko Eventim mreže i na blagajni Sava centra. Cena ulaznica u pretprodaji je od 500 do 2000 RSD, cena kompleta za glavni program je 4.450 RSD, dok je cena kompleta za program dve večeri u Sava centru 2.500 RSD.

Izvor: danubeogradu.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja