E - Shopping

Verujemo da bi ste i vi želeli da izbegnete gužve koje nas muče po šoping centrima posebno pred velike praznike...

Svi mi volimo veliki izbor, maštovite predloge, nenametljive prodavce, prostor za sebe, jednom rečju udobnost kupovine. I to postoji, i to u vašem domu – na internetu. Više je nego čudno čuti izjave nekih ljudi koji još uvek tvrde da ne vole internet?! Zaista je teško ne koristiti internet s obzirom na neverovatan porast ponude proizvoda i usluga, od vrlo delikatnih predmeta preko usluga putovanja (avio karata, hotela...), hrane i pića, pa do najjednostavnijih svakodnevnih potreba.Zbog čega kupovati on line? Postoje četiri osnovna razloga za ovu vrstu kupovine:

  1. Udobnost  
  2. Ušteda vremena 
  3. Izbor 
  4. Cene

Počnimo od udobnosti: Porudžbinu možemo da izvršimo u bilo koje doba dana, u većini slučajeva isporuka je brza i vrši se u skoro sve delove sveta. Mogla bih da se opkladim da je velika većina ljudi  do pre par godina mislila da on line kupovina neće zaživeti, kao što su neki svojevremeno prognozirali da će internet biti prolazno pomodarstvo?!

Drugi važan razlog za on line kupovinu je ušteda vremena. Izaberite da li bi ste ušteđeno vreme radije proveli šetajući u prirodi, čitajući onu knjigu koja nikako da dođe na red, zabavljali se sa svojim prijateljima ili porodicom ili bi se bavili hobijem za koji sve manje vremena preostaje. Sve nabrojano je neuporedivo bolje od traženja parking mesta, guranja kolica između gondola u prepunom marketu ili čekanja u redu na kasi.

Treći razlog je izbor. Jednostavno ne bi bilo moguće obići toliko prodavnica da bi ste obuhvatili tako veliki izbor koji možete selekcijom na internetu. Možete videti proizvode i dobiti punu specifikaciju, a neki sajtovi nude i poređenje nekoliko sličnih artikala kako bi pomogli pri odabiru, što je zaista sjajna opcija.

I naravno cena. Cene proizvoda na internetu su svakako povoljnije – on line prodavnice ne brinu toliko o prostoru i zaposlenima. Izuzetak čini dizajnirana garderoba, jer ćete u ovom slučaju povoljnije cene naći samo u slučaju prošlogodišnjih modela. S druge strane, možete uštedeti mnogo ukoliko se odlučite za kupovinu tehničkih aparata (kamera, televizora i sl.).
Ako ste sada pomisli „to je sve lepo, ali nedostaje mi neko ko je ljubazan, ko može da pomogne i neko ko je dobro informisan“, evo odgovora. Najbolji prodavci su shvatili da nam je potreban brz odogovor mailom, a još brži ako se odlučimo da pozovemo telefonom! Pomoć dobijena ovim putem je velikom broju slučajeva brža i efektnija nego u običnoj prodavnici. 

Iako je ovaj način kupovine kod nas još u povoju, zbog toga ipak postoje i neke prednosti. Tokom godina, bezbednost kupovine na internetu se znatno poboljšala, tako da nam ostaje još da vam poželimo srećnu kupovinu!


Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja