Engadin

Dolina Engadin smeštena je na južnoj strani švajcarskih Alpa, na 1.800 metara nadmorske visine i poznata je kao “KrovEvrope”…


Harmonija scenografije jezera koje se ovde nalazi,učinila je Engadin dolinu poznatu u čitavom svetu. Engadin dolina nudi namizobilje sunčanih dana, ima svoje mineralne izvore i veoma prijatnu klimu. PizBernina, vrh koji se ovde nalazi, predstavlja najviši vrh istočnih Alpa, visok 4.049 metara.

Engadin dolina ima fascinantno kulturno nasleđe i ovde se govori nekoliko jezika. Mnogi poznati ljudi su ovde svojevremeno boravili i tražili svoj kutak za opuštanje, poput Tomasa Mana, Fridriha Ničea, Vagnera, Hermana Hesea, Artura Toskaninija, Ričarda Štrausa i brojnih drugih.

Sve ukupno, ovaj region u sebi sadrži 13 gradova koji sarađuju i nadograđuju jednog drugog. Skijanje je naravno jedna od najzastupljenijih aktivnosti, doksu klizanje i surfovanje na vetru omiljeni hobiji lokalnog stanovništva i svih posetilaca.

Ovde se održavaju polo turniri i trke konja, kao i muzički festival Snow & Symphony, a u prošlosti, ovde su se održavalabrojna olimpijska takmičenja. Iako je fenomenalna za posetu tokom zimskog perioda, Engadin dolina je predivna i tokom leta, a tada vam nudi mogućnosti za planinsku vožnju bicikle, pešačenje, golf, tenis i jedrenje. Takođe, jedini švajcarski nacionalni park se nalazi u ovoj dolini, na samo nekoliko minuta udaljenosti od svih popularnih sadržaja.

St Moric je kolevka zimskog turizma, a nalazi se u ovoj dolini, i nudi vam sve luksuzne pogodnosti u kojima biste želeli da uživate. Od prestižnih smeštajnih jedinica, do vrhunskih restorana i pop-up butika, ovde ćete pronaći sve za idealan odmor, tokom leta ili zime.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja