Film “50 nijansi” obara rekord “Montevidea”

Filmska adaptacija erotskog romana “Pedeset nijansi - siva” od 11. februara prikazuje se u Srbiji i za prvi vikend prikazivanja beleži veću gledanost od dosadašnjeg rekordera u domaćim bioskopima, filma “Montevideo, vidimo se”.

Kako je saopštio domaći distributer Taramaunt, film rediteljke Sem Tejlor Džonson je od premijere 11. februara, zaključno sa nedeljom, pogledao 62.361 gledalac. 

To je više od otvaranja filma “Montevideo, vidimo se”, koji je bio rekorder na našoj teritoriji. Zajedno sa bioskopima u Bosni i Hercegovini, za koje Taramaunt film takođe ima ugovor za ovaj naslov, film “Pedeset nijansi - siva” videlo je 81.200 gledalaca. 


Osim toga, gledanost tokom prvih dana prikazivanja filma u Srbiji veća je i od otvaranja velikih internacionalnih hitova poput serijala “Hobit” koji je do sada držao rekord među stranim filmovima. 

Film “Pedeset nijansi - siva” oborio je i druge rekorde na domaćim blagajnama: najbolje otvaranje filma koji je režirala žena, najbolje otvaranje za Dan zaljubljenih, najbolje otvaranje filma koji nosi cenzorsku oznaku R.

Prva dva dana prikazivanja film je zaradio skoro 250 miliona dolara, prenose mediji.

Film je u SAD-u zaradio rekordnih 81,7 miliona dolara i više od 248,7 miliona dolara širom sveta, objavio je Universal Studios. 

Sudeći po ovim brojkama film je postao najuspešniji ikad čije je prikazivanja započelo na Dan zaljubljenih. 

U filmu glume Džejmi Dornan i Dakota Džonson, a snimanje filma koštalo je 40 miliona dolara.


Izvor: www.b92.net

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja