Gastronomski put oko sveta!

U svetu se nedavno pojavila zanimljiva knjiga, koja govori o tome kako se hrane različiti ljudi širom sveta, od sumo rvača do majke sa AIDS-om. U knjizi je detaljno naveden broj kalorija svakog pojedinca, i zahvaljujući ideji foto-reportera Petera Menzela i spisateljice Faith D’Aluisio imamo priliku da se upoznamo sa različitim životnim, a naročito prehrambenim navikama, raznih profesija na različitim kontinentima.


Knjiga pod nazivom What I Eat: Around The World In 80 Diets, detaljno prati svaku osobu koja se našla u knjizi, beleži navike u ishrani, a potom, zahvaljujući poznatim nutricionistima, poput Michaela Pollana, komentariše šta i zašto određeni pojedinac konzumira u toku jednog dana.
Turističke zamke koje podrazumevaju da na putu isprobate različite lokalne specijalitete od danas su verovatno prošlost, jer ćete zahvaljujući ovoj knjizi steći najdetaljniji uvid u to koliko socijalni statusi, ali i navike u ishrani određeno stanovništvo čine posebnim i zašto. Naročito je zanimljiv uvid u količinu kalorija koja se unosi u različitim krajevima sveta.


Izvor: www.citymagazine.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja