GODIŠNJI HOROSKOP 2018

Ovan 

LJUBAV: Nakon što ste prošle godine vlastitim iskustvom postali potpuno svesni svojih ljubavnih očekivanja, sad znate šta želite. Utoliko će vam ova godina u privatnom životu biti stabilnija, a vi određeniji. Nećete pristajati na bilo šta, a povremeno ćete pokazivati višak autoriteta što se drugoj strani ne mora uvek svideti. Razvoj tolerancije i uvažavanja partnera (partnerke) biće jedna od glavnih ovogodišnjih lekcija. Oni koji su u vezi imaće većinom stabilnu godinu, a oni koji još traže srodnu dušu ići će korak po korak. Retrogradni hod Venere po Škorpiji i Vagi u vašem prirodnom 8. i 7. polju odnosa od 6.10 do 17.11. usmeriće vas da još malo utvrdite gradivo. Povoljni periodi za ljubav kad vam je Venera prilično sklona jesu od 7.3. do 31.3. i od 14.6. do 10.7.

KARIJERA: Mnogi će na temeljima već postignutih rezultata samo nastaviti graditi dalje. Celu godinu biće potrebno maksimalno uvažavati nadređene i poštovati tradiciju. Ukoliko vam vaš šef nije baš najdraža osoba na svetu, ne inatite se, jer ćete izvući deblji kraj. Od 16.5. do 6.11. Uran će nakon gotovo 7 godina izaći iz vašeg znaka i učiniti da prepoznate koliko ste stvari pomakli i promenili u tom periodu. Završavanje tih promena uslediće opet od 7.11., pa ćete do kraja godine završavati neke ranije pokrenute originalne priče. Nakon što 9.11. Jupiter ulazi u Strelca i otvara vam nove prilike i horizonte. Studenti će tada biti još uspešniji.

ZDRAVLJE&SAVET: Imaćete snage da sprovedete u delo većinu svojih zamisli, međutim zbog kvadrata Saturna i Plutona iz Jarca računajte na povremene blokade ili prepreke. Od vas će se zato tražiti još više energije i napora, pa se redovno opuštajte i odmarajte.

 

Bik 

LJUBAV: Jupiter u vašoj prirodnoj 7. kući odnosa sve do 9.11. otvaraće vam prilike za ugodna druženja. Jedino je važno da ne preterujete u samohvali ili da se ne prepustite lenjosti i pustite nek sve ide kako ide. Držite konce u svojim rukama i povedite se za svojim principima. Zbog dobrog Saturna celu godinu imate mogućnost ostavariti dugoročnu vezu, a to je ono čemu vi najčešće težite. Neočekivani „vetar“ osetićete između 16.5. i 6.11. kad ćete prvi put u životu osetiti dašak Urana koji samo jednom u 84 godine prolazi neki znak. Ako vas zbune neke nove ideje u vama, budite otvoreni za njih, ali u isto vreme i usmereni na ono što znate da želite. Povoljna Venera dobro će uticati na vaš ljubavni život od 1.1. do 18.1., potom od 1.4 do 24.4. i opet od 11.7. do 6.8.

KARIJERA: Oslobodićete ogromni potencijal i možda po prvi put osetiti neviđenu snagu. Kao dosledan i stabilan znak nećete srljati, nego pokušati spojiti ugodno s korisnim. To će ove godine i biti najbolji recept za uspeh. Stabilan Saturn i Pluton iz Jarca navodiće vas da budete profesionalni i praktični u svakom pogledu. Neće biti posla koji nećete moći obaviti.  Najviše uspeha ćete imati u radu s nečim konkretnim, ali i svi drugi poslovi će vam ići od ruke. Poslednja dva meseca u godini doneće i zavidne financijske rezultate ili će biti prilike da proširite svoje delovanje uz pomoć kvalitetnih ulagača. Slobodno idite napred i samo radite.

ZDRAVLJE&SAVET: Povremeni problemi mogu nastati kao posledica sklonosti u preterivanju u konzumacijama jela i pića, kao i nedovoljnog kretanja i to do 9.11. Neka vam imperativ bude umerenost u svemu, pa ćete pucati od zdravlja.


Blizanci

LJUBAV: Na vidiku je poboljšanje ličnih odnosa! Izlaskom Saturna iz Strelca (krajem 2017.) vaše 7. polje braka i odnosa oslobodilo se stalnog testiranja i preispitivanja. Možda ćete još malo zazirati i biti previše oprezni u sklapanju ili održavanju veza i poznanstava, no znajte da su vaša ljubavna vrata sada otvorena i oslobođena, a vi zasigurno zreliji i pametniji. Vaš privatni život poboljšaće se u svakom pogledu, a vi sami svakim ćete danom biti sve opušteniji i vedriji. Najzanimljiviji deo godine biće jesen (10. i prvi deo 11. meseca), jer će Venera u retrogradnom kretanju prolaziti po vašem prirodnom 5. polju ljubavi i verojatno doneti intenzivnije ljubavne doživljaje. Povoljan vam je i period od 19.1. do 10.2., od 25.4. do 19.5. , opet od 7.8. do 9.9. i od 1.11. do 2.12.

KARIJERA: Okruženje na radnom mestu po vas će biti ugodno i podsticajno zbog tranzita Jupitera po vašoj prirodnoj 6. kući službe sve do 9.11. Iskoristite to da razvijete što bolje odnose sa saradnicima, a ako još tražite posao, angažujte se još više oko toga, jer su veliki izgledi da ćete ga i dobiti. I dalje stoji da u svim svojim profesionalnim poduhvatima budete što realniji i da se držite pravila struke jer kvadratni Neptun ponekad će zamagliti vidik i vašim nadređenima, pa ako oni pogreše, vi morate znati šta ste uradili i koliko. Uvek se pozovite na argumente, a da biste ih imali, pamtite ili vodite evidenciju rada. Za kredite ove godine morate uložiti dosta napora.

ZDRAVLJE&SAVET: U telesnom smislu bićete dobro, no postoji mogućnost da stvari ne vidite realno i da se uznemirite zbog toga. Nisu isključeni nemirni snovi ili neugodna isplivavanja iz vaše podsvesti. Najbolja zaštita biće redovna meditacija ili svakodnevna šetnja na svežem vazduhu.


Rak

LJUBAV: Ulaskom Saturna u Jarca (krajem 2017.) i u vaše prirodno 7. polje odnosa i braka počinje vaš dvoipogodišnji zahtevni partnerski period. Bili u vezi ili ne, sve ono što ste možda izbegavali rešavati ili se s istim suočiti, doći će na dnevni red. Pred vama su meseci u kojim će biti potrebno uložiti određene napore kako bi vaši odnosi dobili na kvaliteti. I dobiće, ako im pristupite ozbiljno i odgovorno. Sve ostalo neće proći. Ušli ste u fazu kad treba definisati svoja očekivanja, prihvatiti realitete i sazreti u privatnom smislu. To ne znači da neće biti sreće, biće, i to one prave, duboke, koja dolazi kad čovek odraste i osnaži u sebi. Kako je i Pluton u Jarcu, kod nekih će biti i promena. Povoljna Venera pomoći će od 11.2. do 6.3., od 20.5. do 13.6., od 10.9. do 30.10 i opet od 3.12. do 31.12.

KARIJERA: Sva ugovaranja poslova biće pod dodatnim proverama ili će se od vas tražiti da se dokažete u poslu. Ponekad će vas slomiti umor i poželećete da pobegnete od svega, no znajte da tek sad dolaze krupne i velike stvari koje samo mudrom saradnjom možete izneti na svojim leđima. Neki će morati pristati na rad s ljudima s kojim, da mogu birati, ne bi imali baš nikakvog posla. Olakšaćete sebi ako se strogo držite pravila struke i jasno definišete svoj deo posla u datoj saradnji. Ako radite sami, mogli biste se osećati neshvaćenim. Ipak, dobar Jupiter u Škorpiji sve do 9.11. pomoći će vam da balansirate između želja i mogućnosti. Sa mlađima ćete raditi vidno lakše nego sa starijima.

ZDRAVLJE&SAVET: Opozicioni Saturn i Pluton u Jarcu oduzimaće vam vedrinu i snagu i usmeravati vas na dubiozna razmišljanja i brige. Udrite ih na veselje, potražite humoristične sadržaje i slušajte svoju intuiciju. Ona će biti odlična celu godinu.


Lav

LJUBAV: Verovatno ste učvrstili svoju vezu ili barem stav i sad se ne date ni levo ni desno. To što ove godine neće biti upečatljivijih tranzita po vašim ljubavnim poljima, ne znači da neće biti ni događaja. Naprotiv! Postoji nešto što se zove pomračenje ili eklipsa, a od njih 5 ove godine, čak 4 će se događati u vašem znaku ili pak u znaku Vodolije koji je vaše prirodno 7. polje odnosa i braka. 31.1.(Lunarna) i 11.8.(Solarna) u znaku Lava stavićee vas u iskušenja kako sebe postaviti u nekom odnosu, dok će 15.2.(Solarna) i 27.7.(Lunarna i totalna) u Vodoliji sigurno doneti dublja preispitivanja između vas i voljene osobe. Nakon što 9.11. Jupiter uđe u Strelca otvoriće se niz ugodnih društvenih i ljubavnih događaja. Dobra Venera razveseliće vas od 7.3. i 31.3. i od 14.6. do 10.7.

KARIJERA: Saturn i Pluton u vašem prirodnom 6. polju posla stalno će prema vama donositi zahteve u pravcu ozbiljnosti i profesionalnosti. Neće biti mesta za šalu na poslu, pa svoje duhovite komentare ostavite za slobodno vreme. Od 16.5. do 6.11. tranzitni Uran u Biku mogao bi prolazno prouzrokovati destabilizaciju vašeg statusa ili otvoriti neku priliku za promenu koja vam možda u početku neće biti ugodna. Sve u svemu, ove godine držite se sigurnih obrazaca poslovanja i ne izlazite iz zadanih okvira, a lestvicu ambicija stavite na donju nivo. Sve preko toga bit će dobitak. Ne zanosite se velikim idejama, arhivirajte ih za kasnije. Kad za to dođe vreme.

ZDRAVLJE&SAVET: Verovatno ćete se iscrpljivati više nego inače. Izlaz je u ekonomičnom trošenju snage. Ukratko, štedite se. Nađite disciplinu u sebi i odbacite brige, uživajte u onom što volite, ali sa merom. Ovo je godina treniranja karaktera.


Devica

LJUBAV: U početku ćete balansirati između snova i realnosti. Brzo ćete shvatiti da vas snovi ovaj put neće odvesti nigde (jer opozicioni Neptun u vašem prirodnom 7. polju odnosa samo će praviti zbrku), dok će realnost sve više početi da liči na snove (jer će Saturn i Pluton u Jarcu i vašem prirodnom 5. polju ljubavi malo jačati vaš karakter i donositi mir). Napokon ćete zaključiti da ste pravi pravcati srećnik (srećnica) kojem se privatni život konkretizuje na najbolji mogući način. Biće i onih koji će otkriti da već neko vreme žive svoj san samo što to nisu znali i da je njihov partner (partnerka) najbolji na svetu za njih. Iskoristite povoljnu Veneru od 1.1. do 18.1., potom od 1.4. do 24.4., te opet od 11.7. do 6.8.

KARIJERA: Pred vama je prilično uspešna poslovna godina uz jedan mali uslov, a to je da ostanete na zemlji. Realno procenjivanje prilika, ljudi i akcija biće ključ kojim ćete moći otključati sve povoljne tranzite, a njih je mnogo. Dobar Saturn i Pluton celu će vas godinu podržavati, a posebno u nekim dugoročnijim, maratonskim stvarima. Odličan Uran od 16.5. do 6.11. usmerit će vas na nove poteze i sveže ideje koje ćete s lakoćom moći i ostvariti ili bar pokrenuti. Dve eklipse u vašem prirodnom 6. polju posla 15.2. i 27.7. možda će izazvati neke promene na radnom mestu, ali ne takve da se vi ne biste snašli. Zato jednostavno zasučite rukave i radite! Uspeh je na vidiku.

ZDRAVLJE&SAVET: Imaćete snage i izdržljivosti celu godinu, a zahtevnosti će biti povezane sa turbulencijama tekućih promena oko vas koje na vama neće ostaviti traga. Radi se o sposobnosti prilagođavanja na nove uslove. Odbacite sumnje i snaći ćete se.


Vaga

LJUBAV: Vaše ljubavno samopouzdanje koje je ojačalo protekle godine, ove će godine biti blago poljuljano zbog zahtevnosti kvadratnog Saturna u vašem prirodnom 4. polju porodice i doma. Verojatno ćete se prilagođavati nekim novim okolnostima povezanim sa stanovanjem ili s nekim od članova porodice, no to ne mora biti loše. Tek toliko da ćete ulagati dodatne napore kako bi npr. odradili deo kućnih poslova koji će pripasti vama ili slično. Odlična je vest da će od 16.5. do 6.11. Uran nakon 7 godina izaći iz vašeg prirodnog 7. polja odnosa što znači da ćete mirnije disati i moći planirati ljubav na duže staze. Celi 11. mesec Venera će što retrogradnim, što direktnim hodom oplemeniti vaš znak, a dobro je i od 19.1. do 10.2., od 25.4. do 19.5. i od 7.8. do 9.9.

KARIJERA: Oni koji su prošle godine imali uspeha, ove će godine raditi na učvršćivanju stečenih pozicija. Od svih će se u poslu zahtevati malo više energije nego inače, pa se pripremite na to. Financijski razultati ove bi godine trebali biti natprosečno dobri, a ako u svom poslu povežete maštu, kreativnost i koncepte, sisteme, mogli biste stići daleko i tako sve do 9.11. Nakon tog datuma otvaraju se pak mnogi novi kontakti preko kojih opet možete napredovati, no ne zaboravite na realnu procenu stvari. Ove ćete godine imati snažnu veru u sebe i svoje sposobnosti, a na zemlju će vas spuštati poneki konzervativac, što i nije loše, da ne poletite gde ne treba.

ZDRAVLJE&SAVET: Osećaćete se se dobro većinu godine, a važno je jedino da imate realan odnos prema svojim telesnim i opštim sposobnostima. Da se ne precenite. Stoga uvek napunite baterije na vrieme – opuštanjem, boravkom u prirodi ili sličnim.


Škorpija

LJUBAV: Bez previše razmišljanja prepuštaćete se ljubavnim užitcima, uglavnom tačno znajući šta želite. Imaćete izvrsnu ravnotežu između želja, strasti, preduzimanja i realnosti. Što god zamislite, uspećete ostvariti jer će planete u većini slučajeva podržavati sve vaše akcije u privatnom životu. Jupiter u vašem znaku sve do 9.11. i dobro podržan od Saturna i Plutona u Jarcu navodiće vas na pametna postupanja – na kombinaciju mudrosti, otvorenosti i zavodljivosti. Retrogradna Venera u vašem znaku od 6.10. do 1.11. podstaći će vas da dodatno utvrdite gradivo u nekom odnosu i razbistrite svoju poziciju i strategiju. Ista će planeta dodatno začiniti vaš ljubavni život od 11.2. do 6.3., od 20.5. do 13.6., od 10.9. do 30.10. i opet od 3.12. do 31.12.

KARIJERA: Brojne prilike za razvoj i napredovanje koje su počele prethodne godine, nastaviće se ništa manjim intenzitetom. Štaviše, sve će postati još jače i stabilnije, jer će vas planete iz Jarca podupirati u dugoročnijim preduzimanjima. Eklipse u vašem prirodnom 4. i 10. polju doma i karijere tokom godine doneće možda nove okolnosti, no vi ćete se s tim nositi odlično. Poslednja dva meseca u godini možete očekivati i lepe financijske rezultate u kojima ćete verovatno i uživati. Komunikacija će doduše tokom većine godine postajati malo suvoparnija, službenija i ozbiljnija, no uz vašu intuiciju i maštu (koja će vas celu godinu bogato služiti) doskočićete i tome.

ZDRAVLJE&SAVET: Nema nikakvih dužih opterećujućih tranzita po vaš znak, pa je za očekivati da ćete celu godinu provesti u odličnom zdravlju i zavidnoj kondiciji. Razmislite kako biste takvo stanje produžili da traje stalno i osmislite svoj program navika.

 

Strelac

LJUBAV: Odlaskom Saturna iz vašeg znaka (krajem 2017) u vama se oslobodio prostor za humor i vedriji pogled na život i svet. Takvi, s više osmijeha na licu, privući ćete u svoj život više ljudi koji će vam prilaziti lakše. Opet ste pristupačni, a s vašeg lica nestaju brige. No takođe ste i zreliji, znate ko ste. Sa realnijim odnosom prema sebi, i vaš privatni život postaće uspešniji. Povremeno će vas mučiti nedostatak samopouzdanja, no svakim danom, bićete sve otvoreniji za ljubav. Ona će dolaziti i razvijati se postepeno. I dalje stoji da ostanete realni i da ne lutate (previše). Dobar vetar u leđa daće vam povoljna Venera od 7.3. do 31.3., te od 14.6. do 10.7. Na vama je da se opet setite kako je to uživati bez pritiska, no ne zaboravite ni lekciju koju ste naučili – odgovornost i umerenost.

KARIJERA: Osećaćete kao da vam je neko skinuo teret s ramena,  no financijski ćete biti iscrpljeni. Tokom većine godine za svaki novčić moraćete i dalje da se pomučite i zaslužute ga. Neće biti popusta. Maštaćete o važnim postignućima, a realnost će biti surovija. Ipak, vaš subjektivni unutrašnji osećaj biće bolji nego pre. U vama će se postepeno razvijati snaga i svest da vi možete više nego što mislite. Kad poverujete u to, krenućete bez zaustavljanja. Tako ćete korak po korak graditi nove poslove i kontakte. Ustrajete li, bićete nagrađeni ulaskom Jupitera u vaš znak 9.11. Nakon tog dana sve će biti lakše, prilike će dolaziti same po sebi, a na vama je da izdržite i dočekate ih spremni.

ZDRAVLJE&SAVET: Dobar deo godine važniji tranziti kao da će vas zaobilaziti. Neki će se, doduše, telesno osećati dobro, ali će u duši biti usamljeni. Dizanju iz pepela pomoći će ulazak Jupitera u vaš znak (nakon 12 godina) koji će vam od 9.11. dati krila u svakom pogledu.


Jarac

LJUBAV: Kontakti i komunikacije ove će godine za vas biti brojni, podsticajni i zanimljivi. Dobar Jupiter i dobar Neptun doneće sjajna prijateljstva, nezaboravna druženja i moguće ljubavi. Za one koji još traže srodnu dušu, to je idealno, jedino ako ih tranzitni Saturn u njihovom znaku (naročito u Jarcu) ne učiniti previše krutim i blokiranim. Biće i onih koji će zbog izvrsnih prilika u poslu zaboraviti na privatnost. Tranzitini Uran, od 16.5. do 6.11. u vašem prirodnom 5.polju ljubavi doneće i poneki neočekivani romantični susret za pamćenje koji će vas nadahnuti u svakom pogledu. Zbog Plutona i Saturna u svom znaku (dve najfatalnije planete) bićete vidljivi, markantni, nezaboravni za mnoge. Dobra Venera oplemeniće vas od 1.1. do 18.1., od 1.4. do 24.4., te od 11.7. do 6.8.

KARIJERA: Teško da će vam ove godine iko biti konkurencija! Istina, Saturn je tek ušao u vaš znak, ali bez obzira na zahteve koji takav tranzit donosi (red, rad, ozbiljnost, odgovornost, realnost, istina, maratoni), isti je, uz Plutona u Jarcu, izvrsno aspektiran s Jupiterom u Škorpionu, Neptunom u Ribama i Uranom u Biku (ovo zadnje od maja do novembra). Sve to, bez ikakvih dužih loših tranzita, stvoriće sjajne prilike za razvoj, napredovanje, uspeh i čvrsta postignuća. Potegnite koliko god možete i budite ono što jeste – najizdržljiviji znak Zodijaka. Saturn, koji je i vaša planeta vladar, ostaće u Jarcu iduće dve ipo godine i doneti izazove za koje ste vi - stvoreni i spremni.

ZDRAVLJE&SAVET: Tranzitni Saturn doneće poneku kostobolju ili blagi pesimizam, no samo prolazno, jer je ista planeta odlično aspektirana. Dopustite si da malo više boravite na Suncu i već znate – kad vam je dosta, malo predahnite. Sve ostalo može.


Vodolija 

LJUBAV: Ove godine vaš će se ljubavni život odvijati više manje uobičajeno. No važne promene događaće se na malo dubljem nivou i to najviše zato jer će se Sunčeva i Mesečeva pomračenja događati u vašem prirodnom 1. i 7. polju. To znači da ćete biti u iskušenjima da menjate sebe u odnosima i svoje odnose uopšteno, kao i svoj stav prema istim. Iz toga se mogu izroditi bitne promene koje ne moraju odmah biti ostvarene, ali mogu biti početak puta prema nečem novom. Datumi eklipsi su 31.1., 15.2., 27.7. i 11.8. Oko tih dana (plus minus par dana) budite pažljivi prema sebi i(li) svojoj najdražoj osobi, budite kooperativni i odluke donosite barem dan kasnije od istih. Dobra Venera osvežiće vas od 19.1. do 10.2., od 25.4. do 19.5., od 7.8. do 9.9. i od 1.11. do 2.12.

KARIJERA: Dobar Jupiter u Škorpiji u vašem prirodnom 10. polju karijere podupiraće vaše napredovanje i ostvariće vam lepe prilike za razvoj sve do 9.11. Nakon tog datuma neki će ubrati plodove svog rada i dobiti zaslužena priznanja. Ipak, većinu godine vaš će se fokus vretti oko nekih sasvim neuobičajenih tema (ništa čudno za Vodoliju) poput istraživanja nepoznatog kojem ćete pristupati vrlo ozbiljno, moguće selidbe i menjanja mesta boravka bar privremeno (posebno naglašeno od maja do novembra), kao i angažmana oko netipičnih načina zarade (no ipak legalnih). Svo to šarenilo učiniće vas još zanimljivijom osobom u očima drugih.

ZDRAVLJE&SAVET: Vaša podsvest serviraće vam povremeno možda neke neugodne sadržaje, pa se pobrinite za uredan ritam kretanja i spavanja, malo više opuštanja, joge ili nekih kvalitetnih relaksacijskih tehnika. Ostalo je u redu.


Ribe

LJUBAV: Prestaće pritisak da se nešto mora, pa ćete se osećati lakše. Kako vreme bude odmicalo, vi ćete sve više biti otvoreni za svoje prave ideale i spremni tražiti ništa manje od toga. Najbolje je što bi vam se zaista moglo i dogoditi da sretnete ono o čemu sanjate i to do 9.11. Nakon tog datuma opet ćete biti skloni brkanju mašte i stvarnosti, pa se pobrinite za realnu procenu. Oni koji su već u vezama uspevaće tokom godine sve više oplemeniti svoj odnos s voljenom osobom bilo putem više nežnosti, topline, saosećajnosti, umetnosti ili romantičnih putovanja. Biće ovo godina ugodnija od više njih prethodnih, pa uživajte u svakom trenutku. Dobra Venera biće vam naklonjena od 11.2. do 6.3., od 20.5. do 13.6., od 10.9. do 30.10. i opet od 3.12. do 31.12.

KARIJERA: Svi kreativci, a takvih je među Ribama dosta, ove bi godine mogli dočekati svojih pet minuta. U svakom slučaju, biće lepih prilika za stvaranje dobrih, umetničkih, plemenitih dela, što je sve blisko prirodi Ribe. Čak i oni koji ne rade tako kreativan posao, u isti će uneti dašak svog talenta i stvoriti ugođaj zbog kojeg će mnogi poželeti da rade baš sa njima. Takođe ćete više uživati u onom što radite, a manje ćete brinuti o rezultatima. Bićete opušteniji, no pazite da poslednja dva meseca ne postanete preopušteni. Tada proveravajte sami sebe, da ne dođe do neke greške. Oni koji uče, većinu godine biće produktivni i uspešni.

ZDRAVLJE&SAVET: Ove godine kao da ćete se vratiti k sebi. To će uticati na vaše opšte stanje, pa će ojačati vaš imunitet, a vi ćete više slušati sebe. U 11. i 12. mesecu kontrolišite se da ne preterate u konzumiranju pića i hrane. Bićete mirni i veseli.


Izvor: www.astro-tarot.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja