Godišnji horoskop za 2017. godinu


Ovan 

LJUBAV: Pred vama je nezaboravna ljubavna godina! Jupiter u Vagi sve do 10. meseca u vašem prirodnom 7. polju odnosa otvoriće vam brojne prilike za prijatna druženja. Istovremeno vas taj aspekt može navesti na stil slatkog života, pa pazite da ne preterate u hedonizmu. Osim toga, Venera će tokom proleća boraviti u Ovnu znatno duže nego inače, pa će mnogi tada intenzivno osetiti Amorovu strelicu. Bićete raspoloženi za ljubav, lepi, zavodljivi, primećeni od društva i okoline. Taj period potrajaće od 4.2. pa sve do 7.6., a u periodu od 5.3. do 16.4. kad je Venera u retrogradnom hodu, preispitivaćete svoja osećanja ili vezu, da bi u nastavku složili sve kockice na njihovo mesto. Takođe su povoljni periodi za ljubav od 27.8. do 21.9., te od 02.12. do 26.12. 
KARIJERA: Poslovi će se stabilizovati. Saturn u Strelcu celu će godinu podržavati dugoročna poslovna stremljenja, a zbog lepog trigona s Uranom u vašem znaku, dešavaće se specifične situacije u kojima ćete vrlo vešto spajati staro i novo. Gotovo uvek ćete iznaći originalan način kako proći i kroz iglene uši. Zbog svega će uslediti zadovoljstvo rezultatima. Neki će se doduše, periodično ulenjiti, prolazno se uspaljujuće na staroj slavi postignutog, no potom će ih zahtevi profesije pokrenuti na nova preduzimanja. Godina će biti plodna i za nove saradnje, no u svemu što činite, zbog opozicionog Jupitera sve do jeseni, uvek proveravajte legalitet poslovanja. 
ZDRAVLJE & SAVET: Dobar Saturn celu godinu davaće vam snagu za maratonske podvige. Jupiter će vas pak, do jeseni, navoditi na preterivanja u konzumacijama i uživanjima. Ključ je u umerenosti. Verovatno ćete sportom, koji toliko volite, postići ravnotežu i biti odlično.

Bik

LJUBAV: Godina će biti posebna po tome što ćete biti skloni okretanjem glave unazad i gledanju po svojoj ljubavnoj prošlosti. Moguće je i da se pojavi lik iz iste koji će vas na neki način motivisati ili pokrenuti u vama unutrašnju emotivnu anventuru. Do jeseni ćete sabirati rezultate, a od sredine 10. meseca počeće se otvarati značajnije ljubavne prilike za skladan suživot ili brak. Celo proleće neki će biti u ozbiljnijem iskušenju tajne ljubavne veze, bilo da se radi o nekoj platonskoj, paralelnoj ili pak takvoj da se ista zbog društvenih okolnosti mora skrivati. Silno ćete se preispitivati, a od 6. meseca stvari će biti jasne, a vi bistriji. Osećaćete olakšanje. Venera vam je naklonjena u dane od 7.6. do 6.7., potom opet od 21.9. do 15.10. i od 26.12. do kraja godine. 
KARIJERA: Atmosfera na radnom mestu će se poboljšati i biti prijatna za vas. Radićete sa zadovoljstvom, a saradnici će vas podržavati. Biće i onih koji će napokon dobiti željno očekivan posao. Do eventualnih kredita ove ćete godine dolaziti samo uz određene napore. Tokom cele godine vaša će vam intuicija biti najbolji prijatelj, a najkvalitetniji oslonac bićete upravo - vi, sami sebi. Zato pre svake odluke i preduzimanja pažljivo slušajte svoj unutrašnji glas jer će on biti odlično izoštren i stabilan. Od jeseni će ojačati saradnje i udruživanja, a vaša sposobnost diplomatije imaće priliku doći do punog izražaja. Pripremat ćete temelje za nove dugoročne poslove. 
ZDRAVLJE & SAVET: Vaše zdravstveno i kondiciono stanje verovatno će se vidno poboljšati, a delom i zbog vaše potrebe da uvedete reda u svoje životne navike. Bićete na dobitku. Sklonost ka alternativnim tehnikama opuštanja ojačaće. Neki će s radošću krenuti na jogu.

Blizanci

LJUBAV: Oni koji su naučili lekcije znatno zrelije će se postavljati u ličnim odnosima, a oni koji nisu i još ne prihvataju realitete života, mučiće se. Opozicioni Saturn će celu godinu i dalje zahtevati ozbiljan pristup privatnosti, dok će kvadratni Neptun unositi prolazne haotične situacije. Većina će, hteli, ne hteli, morati da odraste. Ipak, biće lakše nego prethodne godine. Jupiter u vašem prirodnom 5. polju ljubavi i dece mogao bi doneti i zaljubljivanje i vrlo ugodne ljubavne trenutke sve do jeseni. Saturn će vas ipak spuštati na zemlju i usmeravati na dugoročniji stil veze. Uz to, prijatelji će vas svako malo iznenađivati ponekom svojom ludošću. S njima će biti veselo. Povoljna Venera učiniće da zablistate od 1.1. do 4.1, zatim od 6.7. do 1.8., i od 15.10. do 8.11.
KARIJERA: Koliko god vam određene saradnje isprva možda neće biti po volji, ove godine ćete priznati da iste ipak donose rezultate, kao i originalna rešenja. Zato ih nemojte u startu odbacivati, nego malo zastanite i prvo promotrite celu situaciju. U početku možda neće sve izgledati idealno, ali korak po korak, baš kroz njih, mogli biste dosegnuti dugoročna postignuća zbog kojih će pohvaliti i vas. Budite mudri. Od jeseni ćete osećati pravo zadovoljstvo na radnom mestu, a odnosi sa saradnicima će se vidno poboljšati. Uživaćete u onom što radite. Većinu godine vaši nadređeni neće uvek znati šta žele, a ponekad ni vi. Zato u startu zacrtajte jasne ciljeve i sledite ih.
ZDRAVLJE & SAVET: Iza vas je buran period koji je možda ostavio posledice na vašem imunitetu. Osim malo povremenih iluzija, ove godine vas ništa neće moći sprečiti da postignete dobro zdravlje i kvalitetan san. Šetajte kroz prirodu, punite baterije, bavite se sportom i uživajte.

Rak

LJUBAV: Tokom većine godine orijentacija ćete vam biti na domaći kućni život u kom ćete nalaziti ispunjenje svoje istinske prirode. Porodica i porodični odnosi, kao i miran suživot biće u središtu vaše pažnje sve do jeseni. Najbolje ćete se osećati u krugu svojih bližnjih i u sopstvenom domu koji će vam biti utočište od svega. Oni koji su još sami mogli bi se na neki način ulenjiti jer će između ostanka u kući i izlaska među ljude radije birati ono prvo. Od jeseni se situacija menja i pokreću se mnoge prilike za nova poznanstva, zaljubljivanja i ljubavi. Biće maštovitih i po vas vrlo prijatnih druženja koja će se razvijati prirodno i skladno. Povoljnu Veneru iskoristite i ipak više izlazite od 4.1. do 4.2., ponovo od 1.8. do 27.8., te opet od 08.11. do 02.12. 
KARIJERA: Ova godina mogla bi se opisati kao priprema za nešto što će tek uslediti. Naime, posao vam neće biti u prvom planu. Neki će možda čak uzeti pauzu, bilo kao neplaćeni ili slično. Tim više jer će i atmosfera na radnom mestu biti zahtevna, s povremenim pritiscima koji vama nisu prijatni. Ipak, ako radite i na takav način, ciljevi će biti postignuti, a sve ćete dublje početi shvatati i smisao onog što radite. Vaši nadređeni imaće specifične i neobične zahteve, ali s pokrićem. Moguće je da će se upustiti u neku vrstu eksperimenta, no isti je dobro postavljen (po vas). To što će biti naporno, s tim se pomirite. Od jeseni ćete svemu pristupati ležernije i biće vam lakše. 
ZDRAVLJE & SAVET: Biće povremenih perioda letargije, pa bi bilo dobro da nađete neki sportski hobi ili tehniku relaksacije koji će vas držati budnim i koncentrisanim. Koristićete maštu na pravi način u kulinarstvu, ali budite umereni u začinima, kao i u konzumacijama.

Lav

LJUBAV: Veliki deo godine pred vama Venera će biti dobro postavljena. To će rezultirati kvalitetnim ljubavnim životom ili pak brojnim prilikama za upoznavanja, ljubav i uživanja na privatnom planu. No ovaj put vi ćete vidno povisiti svoje kriterijume, pa je sve manje onih koji će dolaziti u obzir da uđu u vaš ljubavni krug. U otvorenosti prema suprotnom polu bićete malo uzdržaniji i ozbiljniji nego inače, jer će vam cilj biti dugoročna veza. Nećete se upuštati u bilo šta. S druge strane, tokom proleća vi ćete jasno videti i definisati svoj ljubavni ideal, pa kad vam to bude sasvim bistro, istom ćete i težiti.Nijedan ispod toga neće dolaziti u obzir. Povoljni dani za ljubav kad vam je Venera sklona jesu od 4.2. do 7.6., opet od 27.8. do 21.9. i od 02.12. do 26.12. 
KARIJERA: Trebali ste promeniti neke stvari bilo u sadržaju, bilo u pristupu poslu, a možda i oboje.   Ako ste to učinili, ove ćete se godine razvijati brže nego pre. Ako niste, još ćete se morati pomučiti    s analizama sopstvenih dostignuća. Budite otvoreni za promene, ali i za kritike drugih. Komunikacioni kanali ove će godine biti sasvim otvoreni, a informacije će teći brže i intenzivnije nego inače. Tako    ćete dobiti sve što vam je potrebno da gradite dalje. O vama i vašem pristupu zavisi dalji razvoj vaše karijere. Takođe je moguće da ćete putovati povezano sa poslom. Biće dosta kontakata, novih poslovnih saradnji i zanimljivih susreta. Budite mudri i pustite neka stvari teku prirodno. ZDRAVLJE & 
ZDRAVLJE & SAVET: trigon Saturna i Urana na vaš znak učiniće vas snažnim i dobre forme tokom    cele godine. Posedovaćete svežinu kojom ćete ponekad iznenađivati druge. Oslobađanje od    toksina u organizmu povremeno će biti blago usporeno. Zato se više krećite.

Devica

LJUBAV: Konačno ćete moći videti jasnije. Neptun će i dalje biti u vašem prirodnom 7. polju odnosa i braka, ali bez dužih izazovnih aspekta. Moguće je da ćete tek sad shvatiti koliko je vaš partner (partnerka) dobar, drag i koliko ga (je) zapravo volite. Oni koji su još sami biće realniji u svojim ljubavnim procenama, ali neće zanemariti ni poneko zrnce mašte koje dodaje šarm ljubavnoj vezi. Moći ćete ostvariti znatno više nego prošle godine, a posebno u erotskom životu. Mir u vašoj duši biće jači, a vaše zadovoljstvo veće. Blokade iz sfere obitelji iz koje potečete biće i dalje, ali tome više nećete pridavati toliki značaj, neće vas dirati. Povoljna Venera bit će od 7.6. do 6.7., zatim opet od 21.9. do 15.10., te ponovno od 26.12. do kraja godine.
KARIJERA: Jedna od glavnih tema na dnevnom redu ove godine biće finansije. Jupiter u vašoj prirodnoj 2. kući finansija (i samopuzdanja, lične sigurnosti) doneće vam niz lijepih prilika za zaradu. Neki rezultati mogli bi biti i krupniji. Kako je ista planeta dobro postavljena, očekujte da će se vaše materijalno stanje poboljšati. Radi se o postignućima koja dolaze od vašeg truda, vašeg rada. Od jeseni jačaju kontakti i komunikacije se razvijaju sve intenzivnije, pa ćete biti u prilici proširiti listu saradnika sa kojima radite. Kod ugovaranja poslova zahtevajte jasnoću i preciznost. Osim dobrih novčanih rezultata, ova godina doneće vam i porast vlastitog samopouzdanja i vere u sebe.
ZDRAVLJE & SAVET: Nedostajaće vam momenti sabiranja. Mentalna bistrina u kojoj čovjek jasno vidi i zna što mu je činiti postiže se jačanjem unutrašnjeg mira i povremenim samoćama. Zato ne razmišljajte i slobodno se nakratko izolujte od ukućana. Zatvorite se u sobu i meditirajte. Osvežiće vas.

Vaga

LJUBAV: Možete očekivati bogatu, ali na neki način i zahtevnu ljubavnu godinu. Jupiter u vašem znaku sve do jeseni potenciraće vaše dobro raspoloženje, otvorenost za svet oko sebe i pozitivan stav prema drugima. U takvim okolnostima, ne samo da ćete biti ugodni drugima, nego će iz vas i zračiti ono najbolje što imate u sebi. Mnogi će procvetati kako dugo nisu. Osim toga, ono što će obeležiti ovu godinu jeste i dugotrajni tranzit Venere po Ovnu i po vašoj prirodnoj 7. kući odnosa tokom proleća (od 4.2. do 7.6.) što će vam doneti brojne ljubavne prilike, ali i preispitivanja i analize. Do leta ćete sve staviti na svoje mesto. Od jeseni ćete uživati tiše, ali s ništa manje zadovoljstva. Povoljna Venera biće od 1.1. do 4.1., opet od 6.7. do 1.8. i od 15.10 do 8.11.
KARIJERA: I ovde će se sve vrteti oko Jupitera ili bolje rečeno, oko vas. Šta god radili, bićete primećeni. Čak i uz povremena neslaganja u stavovima ili idejama, prilike će se otvarati više ili manje glatko. Godinu bi mogao obeležiti prosperitet u kojem ćete vi napredovati u svakom pogledu. Važno je samo da se ne uspavate od silnog zadovoljstva. Budite skromni i samo radite, a u radu i učenju ćete uživati. Vaši horizonti će se ove godine proširiti i prepoznaćete stvari na višem nivou. Od jeseni će vaše samopouzdanje biti ojačano, a vi još sigurniji u sebe. Tada počinje vreme vašeg finansijskog prosperiteta kad će se neke stvari postati jasnije kroz materijalnu opciju.
ZDRAVLJE & SAVET: Ono najgore je iza vas, pa sad možete mirno i staloženo ići dalje. Nema ugrožavajućih aspekata na vaš znak, a ako i naiđe poneki stres, biće to za vas poput komarca. Okrenite se onom što volite i razvijajte navike po svojoj meri do ravnoteže.

Škorpija

LJUBAV: Vaš ljubavni život razvijaće se mirno bez većih turbulencija. Oni u vezama poradiće na    međusobnom poverenju, a oni koji još traže srodnu dušu tokom proleća biće u prilici naći je preko    posla. Naime, dugi tranzit Venere po vašoj prirodnoj 6. kući radnog mesta siguno će doneti    poboljšanje odnosa sa saradnicima, a kod mnogih i mogućnost ljubavne veze. Biće tu i nekih    neumerenosti ili neprimjerenosti situaciji, pa poradite na uzdržanosti ili diskreciji, ako vidite da je    potrebno. Od jeseni će svi biti opušteniji, optimističniji, otvoreniji za ljude i događaje. U nastavku, pa sve od kraja godine, moguće je da ćete dostići i svoj ljubavni ideal. Nešto o čemu ste oduvek    sanjali. Venera vam je povoljna od 4.1. do 4.2., potom od 1.8. do 27.8. i od 08.11. do 02.12. 
KARIJERA: Na poslu ćete kombinovati invenciju i napore. Ove dve kategorije obezbediće vam i dobru zaradu, ali ne zaboravite da je za istu trud neizbežan. Umor koji će se javiti nakon toga usmeriće vas da više koristite intuiciju i napravite prečicu do rezultata. Imaćete fenomenalne ideje, od kojih će neke biti sasvim originalne. Ne bojte se da ih iznesete, jer imaju šansu da zažive na duže staze. Od jeseni sve postaje lakše, vi opušteniji, te sa više poverenja pristupate poslu. Jupiter ulazi u vaš znak 11.10. i ostaće u njemu godinu dana. Jesen će stoga biti prosperitetna i puna dobrih prilika. 
ZDRAVLJE & SAVET: Duži boravak Jupitera u 12. i Venere u 6. prirodnom polju mogao bi povremeno donositi neravnotežu u razmeni materija u organizmu. Poradite stoga na umerenosti, detoksikaciji i kretanju. Boravak u prirodi biće pravi melem za vašu dušu. Ako može, kroz kretanje.


Strelac

LJUBAV: Verovatno ste pomalo iscrpljeni i sa smanjenom nadom u bolje sutra. Saturn u vašem znaku troši vaše strpljenje, a prethodne godine uz njega vas je iscrpeo i Mars. Na neki način ste se ogolili.Neki su se morali suočiti sami sa sobom i priznati sve svoje obmane. Kako sebe, tako i drugih. Ako ste prihvatili lekciju, sad ste jači i zreliji, te znate šta tražite. Ako niste, još ćete morati poraditi na spomenutom. Ipak, duži tranzit Venere u Ovnu, a po vašem prirodnom 5. polju ljubavi i dece (od 4.2.   Do 7.6.) otvoriće lepe ljubavne prilike, mogućnost potomstva, srećna druženja. Uspećete se opustiti od realnosti s kojom se svako malo suočavate. I prijatelji će vas oraspoložiti. Dobra Venera takođe ohrabruje od 27.8. do 21.9., te ponovno do 02.12. do 26.12. 
KARIJERA: Moglo bi se reći da ćete se zapravo najviše baviti sami sa sobom. Saturn će naime, celu  ovu godinu još boraviti u vašem znaku i brusiti vas i vaš karakter do fino isklesanog lika. Trebaće još nešto strpljenja, uzdržanosti, pameti i prevazilaženja unutrašnjeg očaja kako bi izgradili sebe na najbolji mogući način. Neka, jer nakon toga, kad sve to izdržite, malo je toga što će vas moći destabilizovati.U poslu ćete ove godine imati i napora i prepreka, ali ipak, biće i kvalitetnih rešavanja i to na način koji će spajati tradiciju i invenciju. Stoga budite otvoreni i za neke vama možda konvencionalne poslove jer će vam oni i te kako dobro doći. Ako očekujete zaštitu neki bi se mogli osramotiti. 
ZDRAVLJE & SAVET: Da bi ojačali i prebrodili ovaj zahtevni period koji će ipak biti nešto lakši nego  prethodna godina, pogledajte vesele ljude i vedre sadržaje. Čitajte humorističnu literaturu i setite se šta je to što vas veseli. Boravite na Suncu i u prirodi. To će vas uvek spašavati.

Jarac

LJUBAV: Pred vama je mirna ljubavna godina u kojoj nema nekih ograničavajućih aspekata, ali niti    posebno podsticajnih. Oni u vezama gradiće svoj odnos korak po korak i uživati u svakodnevnici na način koji im odgovara. Oni koji su još sami prihvatiće događaje smireno i bez previše očekivanja.   Zrelo i taktično razvijaće svoju novu vezu i biti spremni na poteze koje će pre proveriti prirodnim    putem, bez žurbe i stresa. Mudro. Duži boravak Venere u vašem prirodnom 4. polju doma i kuće    tokom proleća doneće ugodnosti u porodičnom okruženju, te skladne boravke u kući. Istovremeno    ćete balansirati između pomenutog i zahteva karijere. Od jeseni ćete naći pravi balans u tome.   Povoljna Venera stiže vam od 7.6. i 6.7., opet od 21.9. do 15.10., te od 26.12. do kraja godine. 
KARIJERA: Većinu godine Jupiter će tranzitirati vašu prirodnu 10. kuću posla i karijere. Mnogi Jarci to će svakako iskoristiti za nepredovanje. Radi se o krupnijim dobrim prilikama za zahtevnije ili veće    projekte ili za nešto što bi vama lično značilo mnogo. Takođe ćete tokom ove godine definitivno    privesti kraju jednu fazu svog života i zatvoriti priču. Moguće je da je ista povezana sa nečim čime je dotaknuta vaša prošlost ili vreme koje je sad već malo dalje iza vas. Oslobođeni istog, krenućete    dalje s novom snagom, elanom i spoznajom da je nešto zasluženo otišlo u nepovrat. Od jeseni ćete početi uživati u plodovima svog dugoročnog rada, a bićete i pohvaljeni.
ZDRAVLJE & SAVET: Imaćete brojne mogućnosti kako za uživanja, tako i za spartanski život. Vaš    karakter verovatno će izbalansirati jedno s drugim. Približavate se tački u kojoj stvari dolaze na svoje mesto i to vas sve više veseli. Samo ne žurite. Treba proći sav put.

Vodolija

LJUBAV: Pred vama je prijatna i uglavnom mirna ljubavna godina. Jupiter u vašem prirodnom 9. polju podsticaće vas da više pažnje obratite na svoje ideale, kako u životu, tako i u ljubavi. Neki će    poraditi na poverenju i verovanju, a biće i onih koji će privučeni snagom Božje reči odolevati    ljubavnim iskušenjima i uživati u asketizmu. Većina će privatno biti dobro. Duži tranzit Venere po    vašem prirodnom 3. polju tokom proleća iznedriće intenzivnu ljubavnu komunikaciju, pa nisu    isključena ljubavna pisma i izjave putem Interneta ili bukvalno, na papiru. Sve će biti obojeno i dozom romantike koju ćete dopunjavati povremenim iznenađenjima. Neki će takođe i putovati zbog ljubavi. Povoljna Venera biće od 1.1. do 4.1., onda opet od 6.7. do 1.8. i isto od 15.10 do 8.11. 
KARIJERA: Ako još učite, bilo kao učenik ili kao student, ova bi vam godina trebala doneti dobre rezultate. Okolnosti će vam ići na ruku, no jasno, teba i učiti. Oni pak koji rade, dobiće priliku za stručno usavršavanje ili delovanje u inostranstvu. Od jeseni će uslediti direktniji razvoj karijere i potpora uglednih ljudi ili će vaš ugled u poslu jednostavno porasti. Prilike za napredovanje biće sve značajnije, barem vama. Većinu godine na poslu ćete funkcionisati odlično, bićete britki na jeziku, oštroumni, pametni, dobro organizovani. Poštovaćete i tradicionalne vrednosti i nešto sasvim novo čemu ste inače skloniji. Spojićete jedno s drugim na prelep način. 
ZDRAVLJE & SAVET: Sve sporije planete tokom većine godine imaće podupirući aspekt na vaš znak, što znači da ćete u kondicijskom i zdravstvenom smislu prosperirati. Od jeseni će kvadratni Jupiter doneti poneko preterano užvianje, pa ne zaboravite stati na loptu na vreme.

Ribe

LJUBAV: S olakšanjem ćete primietiti da vam vreme koje bude dolazilo donosi ljepše i vedrije dane nego što su oni prošlogodišnji. Istina, neće sve odmah biti bajka, ali malo po malo, vi ćete, kao i vama drage osobe svoje odnose poboljšavati. To će vas ispuniti blagim zadovoljstvom i nadom u bolje sutra. Ako su vaši lični odnosi bili narušeni, otvoriće se prilike za popravak, pa ih nemojte zanemariti. Učinite sve što možete da razjasnite nesporazume i raščistite odnose s drugima. Od jeseni će sve teći još bolje, a vi ćete opet povratiti veru u ljubav, kao i poverenje u vezi. I vaše samopouzdanje će, počev od proljeća, postepeno jačati, pa ćete i lakše osvajati, ako ste još sami. Venera vam je povoljna od 4.1. do 4.2., ponovno od 1.8. do 27.8., te opet od 8.11. do 2.12. 
KARIJERA: Ukoliko ste bili izloženi mobingu od strane nadređenih, to će ove godine olabaviti ili vas više neće dirati. Stoga ćete početi raditi s više volje. I finansijska situacija bi se trebala poboljšavati i to na dva načina. S jedne strane, imat ćete priliku da zarađujete svojim radom, a s druge, mogli bi se pojaviti i sponzori ili ulagači koji bi doprineli da se ono što radite razvija. Možete i jedno i drugo, ali u obe opcije bitno je da sve vrijeme držite pod kontrolom legalitet poslovanja. Redovno proveravajte da li je sve u skladu s pravilnicima, zakonom i slično. Jesen će doneti još bolje prilike za poslove od kojih neki mogu biti povezani sa strancima ili inostranstvom.
ZDRAVLJE & SAVET: Biće još malih prolaznih haotičnih stanja, ali zanemarivih u poređenju s onim što je iza vas. Okrenite se sebi i poradite na vlastitoj čvrstoći, kako tela, tako i karaktera. Potražite rekreaciju koja vam je ugodna, nađite svaki dan pola sata mira samo za sebe i bićete dobro.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja