Honda NeuV

Honda je prikazala svoj koncept NeuV uoči premijernog izlaganja na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u januaru.

NeuV je prepun novih tehnologija, uključujući “veštačku inteligenciju” zahvaljujuči čemu je, kako tvrdi japanska kompanija, interakcija ljudi sa automobilom podignuta na novi nivo.

 

Novi modovi povezivanja i sistemi koji omogućavaju izbegavanje saobraćajnih gužvi zajedno stvaraju “kooperativi mobilni ekosistem”, što je Hondina vizija budućnosti. U toj viziji električni autonomni automobili povezani su sa svetskom informacionom mrežom, komuniciraju sa svojim okruženjem i sarađuju sa portabl uređajima svojih korisnika.

Honda je saopštila da je NeuV, koji koristi energiju iz baterija, mnogo više od običnog električnog automobila, što sugeriše novi nivo autonomije i manji stepen uplitanja vozača, odnosno putnika tokom vožnje.

Za sada je objavljena samo jedna slika, koja prikazuje da automobil ipak ima upravljač. Duga antena na krovu ukazuje na način na koji se vozilo povezuje sa svetom, a široka vrata su ipak odlika konceptualne kreacije, a ne vozila spremnog za proizvodnju.

Nisu objavljeni podaci o snazi, a Honda opisuje NeuV kao “putničko vozilo”, što ukazuje na snagu koja je optimalna za niže brzine i urbani saobraćaj.

Izvor: nacionalnaklasa.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja