Hotel na drveću na švedski način

U današnje vreme velike i oštre konkurencije vlasnici hotela dovijaju se na razne načine kako bi privukli što više gostiju. Uspeh ne leži više samo u luksuzno opremljenim apartmanima, bazenima i internacionalnim specijalitetima već je danas na ceni originalnost i zanimljivost. 

    Posle bolivijskog hotela od soli ili italijanskog koji je napravljen od smeća, sakupljenog po plažama širom Evrope, na severu Švedske, u zabačenom selu Harads, nedavno je otvoren i prvi hotel na drveću (Treehotel).


  
LUKSUZ USRED DŽUNGLE


   
   Kent Lindval i njegova supruga Breta došli su na ideju da otvore potpuno drugačiji hotel u prirodi, kakav ne postoji nigde u svetu. Ovaj jedinstveni hotel napravljen je od specijalno dizajniranih kućica na drveću koje su zapravo prave hotelske sobe.
„U ovom mestu priroda je netaknuta i mi želimo da je očuvamo. Nećemo dozvoliti da posetioci ovuda voze motorne sanke“, izjavio je Kent.

   Hotel trenutno u ponudi ima šest soba simboličnih naziva: „Ptičje gne¬zdo“, „Kocka od ogledala“, „Kabina“, „Plava kupa“, „Soba s pogledom“ i „Neidentifikovani leteći objekat“ (NLO). U ovim moderno opremljenim sobama mogu se smestiti od dve do četiri osobe, a cilj je da u narednih pet godina ovaj neobični hotel ima 24 sobe koje će urediti različite arhitekte. Boravak za dve osobe u ovom luksuznom, ali prirodnom okruženju košta oko 550 dolara. ŠEST VICKASTIH SOBA


   Soba ptičje gnezdo − unutra je moderno opremljena, dok spolja izgleda kao veliko gnezdo. Prozori su jedva primetni jer su sakriveni granama, a u svoje „gnezdo“ možete se popeti stepenicama koje se uvlače i spuštaju prema potrebi. U ovoj sobi ima prostora i kreveta za porodicu sa dvoje dece.

   Soba kocka od ogledala − nudi smeštaj za dve osobe, a unutra se nalaze francuski krevet, kupatilo, dnevna soba i krovna terasa. Spolja gledano soba izgleda kao kocka od ogledala, na čijim se spoljašnjim staklenim zidovima reflektuje priroda − nebo, oblaci i drveće. Da su arhitekte mislile na svaki detalj pokazuje i to što su spoljne staklene površine presvučene infracrvenom folijom koju mogu da detektuju samo ptice. Na ovaj način one ne udaraju u ovu neobičnu hotelsku sobu.

   Soba kabina − svojim oblikom mnoge podseća i na kapsulu. Iz nje se pruža prelep pogled na dolinu reke Lule.

   Soba plava kupa − nalazi se na teško pristupačnom mestu, pa zbog toga ima jednostavan dizajn. Napravljena je od drveta, a do nje se dolazi dugačkim mostićem.

   Soba s pogledom − nudi jedinstven doživljaj, kao što joj i samo ime kaže. Iz trpezarije možete uživati posmatrajući reku, iz spavaće sobe se vidi šuma, a iz kupatila nebesko plavetnilo.

   Soba neidentifikovani leteći objekat (NLO) − pravi je izbor za sve one koji na odmor idu s decom. Ova soba u obliku svemirskog broda ima četiri kreveta i moderno je opremljena.    Ovako izgleda soba „Kabina“. Ko kaže da i usred netaknute prirode nije moguć luksuz.  

  
Do hotelskih soba na drveću dolazi se mostićem ili stepenicama koje se po potrebi uvlače i spuštaju. Sobe su iznad zemlje izdignute četiri metra. 


    Hotel na drveću trenutno ima šest soba, a cilj je da u narednih pet godina ima 24 sobe koje će urediti različite arhitekte.

Preuzeto sa sajta www.blic.rs

 

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja