Jezero Bled

Jezero Bled kao zaleđeno kraljevstvo, retka pojava koja stvara prizor kao iz bajke.

Zaleđeno jezero Bled je veoma retka pojava. Poslednji put se to dogodilo pre pet godina.

„Ne postoji u Kranjskoj lepši kraj, ko s okolinom ovaj, što liči na raj“ – stihovi su legendarnog slovenačkog pisca Franca Prešerna o najpopularnijoj slovenačkoj turističkoj atrakciji.

Jezero Bled i njegova okolina pravi su biser Slovenije, i što je lepo znati, udaljeni su samo 600 km od Beograda.

Bled je idealno mesto za odmor tokom cele godine. U periodu letnjih meseci (od juna do septembra), temperatura jezera kreće se oko 24 C. Ispod starog grada nalazi se plaža, okružena šumom, pa pruža prirodni hlad. Svež vazduh i prijatna klima pravo su osveženje za pešake, planinare i bicikliste. Postoje tereni za golf, teniski tereni, a na jezeru je dozvoljeno i pecanje. Obavezno se provozajte fijakerom oko jezera ili popularnom pletnom po jezeru (pletno je tradicionalni drveni čamac, karakterističan po platenenom krovu koji štiti putnike od sunca).

Zimi jezero Bled i njegova okolina pretvaraju se u pravo ski mesto, jer se ono nalazi između Vogle, Koble i Krvaveca, tri poznata slovenčka ski mesta, pa za manje od sat vremena zaljubljenici u snoubord i skijanje mogu doći do nekog od njih. A jezero, ono zimi izgleda kao da je naslikano ili preneseno iz neke bajke u stvarnost.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja