Kako koristiti prirodnu aromakozmetiku?

Evo nekoliko saveta kako možete da koristite prirodnu kozmetiku.


1. Uljne mešavine uvek nanosite na vlažnu kožu

Nakon što ste naneli tonik za lice, utrljajte par kapi ulja nežnim pokretima, sve dok koža ne bude suva. Ako ste slučajno naneli previše ulja i koža je masna, jednostavno nanesite još tonika i utrljajte, ili lagano pređite preko lica maramicom koja bi upila višak ulja. Ukoliko je koža presuva (niste naneli dovoljno ulja), jednostavno ponovite postupak – ponovno nanesite tonik i na vlažnu kožu ulje. Vremenom ćete tačno znati koliko je tonika/ulja vašoj koži potrebno.

2. Kreme nanosite na suvu kožu

Nakon što ste naneli tonik, pustite da se koža osuši. Zatim, na suvu kožu nanesite kremu (ukoliko nije krema premasna, tada je nanosite na vlažnu kožu).
3. Tonike uvek raspršujte

Koža voli raspršeni tonik po licu.

4. Uljne serume nanosite na vlažno lice

Ukoliko koristite neki poseban uljni preparat (npr. ulje protiv bora, akni, ožiljaka...) uz redovnu negu, pazite da i njega nanesete na vlažnu kožu. Bolje će se upiti i koža neće biti masna.

prirodna kozmetika

5. Ulja za telo nanosite na mokru kožu

Ulje za telo nanesite na mokru kožu, pre nego što se obrišete peškirom. Tako će se brzo upiti i koža neće biti masna. Takođe, nemojte preterivati sa količinom koju nanosite. Otprilike 2ml ulja je sasvim dovoljno za jedno nanošenje na celo telo. Učinak ulja neće biti veći ako nanesete deblji sloj.

Brza rešenja za kožu ne postoje. Bez obzira da li se radi o aknama, borama, ožiljcima, itd. rezultati ne mogu biti vidljivi za 24 sata, 36 sati, ili čak za dve-tri nedelje. U zavisnosti od stanja kože i o tome da li se radi o akutnom ili hroničnom problemu, očekivanja moraju da budu realna.

Naravno, u nekim situacijama prirodna kozmetika - aromaterapija će pružiti trenutno olakšanje. Na primer, od hidrolata rimske kamilice ili mirte oči će vrlo brzo prestati da peckaju, neke mešavine će trenutno umiriti iritaciju kože ili ubod insekta. Ali, ukoliko imate neki kožni problem, budite spremni da terapija traje određeno vreme.

Ponekad se dogodi da neko jednostavno odustane od prirodne kozmetike jer nije dala određene rezultate u očekivanom vremenu. Šteta. Budite uporni i strpljivi jer kada konačno dođete do rezultata, možete biti sigurni da su oni trajni, i što je još bolje od toga, da je vaša koža i vaš organizam aktivno učestvovao u postizanju tog rezultata.

Kada se odlučite da koristite prirodnu kozmetiku, potrebno je da budete strpljivi. Ne očekujte čuda preko noći, i što je najvažnije, redovna upotreba preparata je veoma važna. Budite sigurni da koristeći prirodnu kozmetiku i uopšte prirodne preparate činite najbolje za sebe i svoje telo.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja