Koja esencijalna ulja odgovaraju tvom horoskopskom znaku?

Aromaterapija i astrologija su dva polja za koja se smatra da nisu blisko povezana. Međutim, kada spojite znanje iz aromaterapije sa onim što znate o sebi i bližnjima, dobijate zanimljive uvide iz astrologije. Eterična ulja će vam pomoći da negujete svoje pozitivne osobine, da lakše prevaziđete mane i zdravstvene probleme.

Pronađite vaše eterično ulje i prepustite se čarima aromaterapije...


 

OVAN

Eterična ulja: Crni biber, tamjan, limun i ruzmarin pomažu im da očuvaju vitalnost organizma i smire njihovu vatrenu prirodu. Nana, ruža i majoran su odlični za energične Ovnove. Kod problema sa glavoboljama koristiti eterično ulje kamilice, lavande i nane.
 

BIK

Eterična ulja: Kleka, crni biber, ruzmarin, limun su odlični za bolove u mišićima i ukočenost. Eukaliptus, kleka, matičnjak i kamilica će pomoći kod upale grla. Za negu svoje senzualne prirode treba da imaju ulje ruže i ylang ylang-a koja mogu koristiti u prirodnoj kozmetici ili jednostavno nakapati u aroma lampu.
 

 BLIZANCI

Eterična ulja: Lavanda, majčina dušica, eukaliptus su samo neka od eteričnih ulja koja pomažu pri problemima sa respiratornim tratkom. Bosiljak, bergamot, grejpfrut i đumbir su intelektualna ulja koja neguju njihov um. Jasmin, geranijum i neroli su odlična kombinacija za koncentraciju i njohove nemirne misli.
 

RAK

Eterična ulja: Nana, komorač, bergamot i kamilica su dobri za lakše varenje. Na srčanu čakru treba da nanose eterično ulje lavande, koja će delovati smirujuće i pružiti im osećaj sigurnosti.
 

LAV 

Eterična ulja: Limun, ruzmarin i đumbir će im olakšati bolove u leđima. Ruža, beli luk i majoran su dobri za srce i dušu.

 

DEVICA

Eterična ulja: Ylang ylang, kamilica i matičnjak su divna ulja za opuštanje, relaksaciju i regeneraciju. Đumbir, grejfrut i timijan su odlična mešavina za zabrinute i nikada smirene Device. Za anksioznost u aroma lampi uvek treba da budu sandalovina i tamjan.
 

VAGA

Eterična ulja: Eterično ulje geranijuma i komorača su odlični za bolove i kamen u bubregu. Bergamot i lavanda opuštaju grčeve i mišiće u donjem delu leđa. Crni biber, tamjan i matičnjak pružiće neophodnu podršku uvek neodlučnoj Vagi.
 

ŠKORPIJA

Eterična ulja: Pačuli, ylang ylang, jasmin i neroli pomažu Škorpiji da neguje svoja čula. Lavanda, geranijum i žalfija pomoći će im da savladaju sebe i svoju duhovnost. Eterična ulja koja podržavaju repruduktivne organe su komorač, ruža, đumbir.
 

STRELAC

Eterična ulja: Čajevac, eukaliptus, geranijum i ruzmarin su esencijalna ulja koja će Strelca ohrabriti i pratiti njegov slobodan duh. Lavanda, neroli, tamjan i kamilica pomažu kod stresa i napetosti.
 

JARAC

Eterična ulja: Eukaliptus, čajevac, đumbir, lavanda, limun i majčina dušica pomoći će im kod otečenih zglobova. Kamilica, pačuli i sandalovina su odlični u borbi sa anksioznošću.
 

VODOLIJA

Eterična ulja: Eterično ulje neroli je njihov potpis. Korijander, limun i ruža pomažu kod omekšavanja i prihvatanja tuđih mišljenja. Za slabu cirkulaciju treba da koriste ulje čempresa, korijandera, geranijuma i đumbira.
 

RIBE

Eterična ulja: Crni biber, ruzmarin, nana, bergamot i bosiljak su dobri za uzemljenje i sanjalačku prirodu Ribe. Lavanda će im pružiti unutrašnji mir. Čajevac ,lavanda, limun i nana su velika ulja koja će ugrejati njihovo telo pružiti im spokoj.

Izvor: www.aromaterapija.co.rs 

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja