Kuta, prestonica zabave na Baliju

U Jugoistočnoj Aziji se nalazi bezbroj egzotičnih ostrva. Indonežansko ostrvo Bali ne samo da je jedno od najposećenijih ostrva u ovom delu Azije već se izdvaja i po velikoj i iskrenoj gostoljubivosti domaćina, bogatoj istoriji i veoma privlačnim cenama. Kuta je poznata u svetu po burnom noćnom životu!Kako stići?

   Kuta se nalazi na samo pet kilometara od internacionalnog aerodroma Ngura Rai. Veliki broj avio kompanija povezuje Bali sa većim gradovima Australije, Novog Zelanda, Singapura, Malezije i svih ostalih zemalja Jugoistočne Azije. Air Asia povezuje Bali sa Džakartom, Bandungom u Indoneziji, Singapurom, Kuala Lumpurom, Puketom i Bangkokom. Karte su veoma povoljne. 

Najbolje vreme za dolazak.....

   Sezona na Baliju je od aprila do oktobra. Od novembra do marta je sezona kiša. Nekada su pljuskovi kratkotrajni, a nekada traju nedeljama. Ja sam bio početkom aprila i nije bilo ni kapi kiše. Temperatura nije prelazila 30C. 
Kako provoditi vreme?

   Kuta je grad za opuštanje i zabavu. Svi hoteli, pa čak i oni najjeftiniji u kojima je pristojna, klimatizovana soba 6€, imaju velike bazene za svoje goste. 

   U ulicama Poppies I i II su brojni restorani, kafići i tezge sa suvenirima. Prošetajte se do glavnog Art marketa i velikog šoping mola Discovery. Cenkanje je neophodno čak i šopingu molu iako su cene na prvi pogled fiksne. Za veću kupovinu suvenira preporučujem market u Ubudu jer su tamo cene znatno niže. 

   Večernje sate  provedite šetajući uz obalu i tako puneći baterije za buran noćni provod. Nakon zalaska sunce ulice su pretrpane vozilima i ljudima. 

   Mnogi restorani u centru imaju veliki izbor jela iz svih krajeva sveta. Bakso (slično ćuftama) probajte na pokretnim tezgicama a kasnije u restoranu probajte neki od lokalnih specijaliteta sa roštilja. 


Tekst i fotografije: Miroslav Golubović

www.jeftinaputovanja.net

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja