Letovanje Grčka 2016

Činjenica da između grčkog i našeg naroda postoje neraskidive dugogodišnje veze prijateljstva i međusobne pomoći, ali i poštovanja, sasvim je dovoljna da razumete zbog čega se svaki Srbin koji poseti ovu zemlju u njoj oseća kao kod svoje kuće, te se i najčešće odlučuje za letovanje u Grčkoj. A tvrdnju da ona nije poznata samo kao jedna od najboljih i najradije posećivanih destinacija kada je u pitanju letovanje, Grčka potkrepljuje i činjenicom da se iz godine u godinu sve veći broj turista iz celog sveta odlučuje da i svoj zimski odmor provede upravo ovde, uzevši u obzir da je preko 70% teritorije ove zemlje pod planinama, te da je poznata i po brojnim odlično uređenim ski-centrima.Međutim, i pored toga, našim turistima je prva asocijacija na Grčku upravo letovanje, more i sunce. Zato i ne čudi što je procentualno prisutan najveći broj turista iz Srbije, a posebno u letovalištima na poluostrvu Halkidiki.

Osim izuzetnih letovališta koja se nalaze na obalama Egejskog i Jonskog, odnosno Sredozemnog mora, Grčka je poznata i po velikom broju ostrva izuzetne lepote. A ako znate da na njenoj teritoriji postoji čak preko 2500 ostrva, jasno je da će apsolutno svaki turista upravo u ovoj zemlji pronaći ono što želi. Pored Krita kao najvećeg ostrva Grčke, svakako treba pomenuti i: Krf, Lefkadu, Zakintos, Rodos, Tasos, Mikonos, Lezvos (Mitilini), Kefaloniju…

Uz prestonicu Atinu, koja je, moglo bi se reći grad muzej, kao uostalom i skoro cela teritorija Grčke, uzevši u obzir da ćete se na svakom koraku sresti sa istorijskim spomenicima i brojnim arheološkim nalazištima, svakako treba pomenuti i Solun, koji je prestonica grčke oblasti Makedonija, a ujedno i drugi grad po veličini u zemlji. Od većih gradova, tu su još i: Volos, Larisa, Katerini, Janjina, ali i Kozani, Iraklion, Kavala i mnogi drugi.Kada su u pitanju turisti iz Srbije, letovanje u Grčkoj je najbolja varijanta, i to ne samo zato što su mnoga letovališta, naročito ona koja su smeštena u oblasti Makedonije nama i najbliža, već i zato što je izuzetno velika ponuda smeštajnih kapaciteta i to za svaki džep, a ne treba zaboraviti ni posebnu naklonjenost Grka prema našem narodu koju ćete zaista osetiti na svakom koraku, ma u kom delu zemlje da odlučite da provedete odmor. Ipak, osnovni razlog zbog kog se naši turisti odlučuju da u ovoj zemlji napune baterije za jesen sigurno je izuzetno čisto more uz lepo uređene plaže, ali i prilično pristojne cene, tako da za svačiji džep ima po nešto.

Bez obzira da li se za letovanje u ovoj predivnoj i nama vrlo bliskoj zemlji odlučujete prvi put ili je ovo destinacija kojoj se rado vraćate iz godine u godinu, činjenica je da će ona opčiniti čak i najzahtevnije posetioce.

 

Izvor: www.turisttrade.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja