Magija boja

Svaka boja ima svoju energiju i uticaj na život čoveka. Veruje se da svaka boja poseduje određen kvalitet i simboliku, kao i magični uticaj. Određene boje povezuju se sa lekovitim svojstvima, zaštitom od negativnih uticaja i oslobađanjem od straha.


Magija boja: Crna boja simboliše tajnovitost, svet magije, apsorbovanje negativne energije i oslobađanje od starih navika.

Crvena boja predstavlja  najvažniju boju u magiji. Ovo je boja seksualnosti, radosti, agresivne energije, borbenosti i moći.

Zelena boja u mnogim kulturama simboliše početak proleća i prolećnih svetkovina. To je boja plodnosti, obilja, koja ima najjači smirujući učinak. Veruje se da osoba koja ne voli ovu boju ima strah od suočavanja sa problemima.

Plava boja predstavlja zaštitu od negativnih uticaja kojima smo svakodnevno izloženi. Ona podstiče unutrašnji mir, mentalnu harmoniju, ozdravljenje i istinu. U magiji ovo je jedna od simboličnih boja, jer doprinosu razvijanju vizija. U lečenju sa bojama plava se koristi kod stanja intenzivnih strahova i blažih oblika depresije.


Magija boja: Bela boja simboliše čistoću, novi početak i tišinu. Ovo je boja duhovne jasnoće i pročišćenja. Smatra se da previše bele boje može doprineti emotivnoj praznini.

Žuta boja predstavlja optimizam, mudrost, koristi se u magiji za pravna pitanja i privlačenje novca. U terapiji bojama ima povoljan uticaj na kožna oboljenja i čišćenje jetre.

Ljubičasta boja se vezuje za blagostanje, moć i vraćanje kreativnosti. Smatra se povoljnom pri meditaciji i lečenju nervnih poremećaja. U hrišćanstvu ovo je boja pokajanja. U astrologiji predstavlja planetu Jupiter i boju znanja.

Magija boja: Narandžasta boja smatra se bojom sreće, topline, vitalnosti, inspiracije i entuzijazma. U drevnom Rimu neveste su imale narandžasti veo kao simbol bračne dugovečnosti. Osobe koje vole narandžastu boju smatraju se veoma upornim i istrajnim u svojim ciljevima. U lečenju sa bojama narandžasta deluje pozitivno na oblast bubrega i kamenja u žuči.

Izvor: Astro-tarot

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja