Meditacija uz pomoć eteričnih ulja

Meditacija smiruje telo, um i duh. Pomaže nam da se na dubljem nivou povežemo sa svetom oko nas i u nama. Meditacija ima pozitivan uticaj i na fizičko zdravlje, usporava rad srca i smanjuje nivo stresa. Ali nekada nam životni izazovi ometaju sam proces meditacije, a eterična ulja mogu da pomognu na tom putu prepuštanja.

Vekovima unazad mirisi su igrali važnu ulogu u ritualima i meditaciji. Verovalo se da različiti mirisi vode do određenih stanja svesti. U našem brzom i zbunjujućem svetu potrebna nam je sva pomoć koju možemo da dobijemo. 

Eterična ulja u meditaciji možete da koristite na nekoliko načina: nakapajte i blagim pokretima izmasirajte određenu mešavinu eteričnih ulja, mesto gde se nalazi treće oko. Zatim, možete da izmešate ulja sa vodom u malu sprej bočicu i prskate mešavinu po sobi ili da iskoristite mešavinu u vašem difuzeru. Možete isprobati različite načine primene. Probajte ovih 8 eteričnih ulja dok meditirate. Da li osećate neku razliku?

 1. Tamjan

Sveto ulje za koje se veruje da jača veru i povezanost sa duhom.

2. Mira

Ovo ulje ima najveći nivo seskviterpena u eteričnom ulju, i ono direktno utiče na rad hipofize, hipotalamus i amigdalne žlezde - na taj način smanjuje stres i povećava fokus. Ovo ulje podiže raspoloženje, otvara nas za duhovne procese i donosi spokojstvo i mir.

3. Kedar

Kedar povećava fokus ka unutra, podržava našu težnju za meditacijom i vraća nas na duhovni put kada nas prepreke ometaju.


4. Sandalovina

Ovo ulje pomaže u isceljivanju emotivnih i duhovnih rana. Sandalovina nas otvara i pomaže da steknemo poverenje.

5. Vetiver 

Vetiver ulje uzemljuje i veoma je dobro ako imate tendenciju da lutate ili izgubite fokus u meditaciji.

6. Neroli

Cvetni miris nerolia pomaže da prihvatimo sebe, posao koji moramo da obavimo i da se suočimo sa strahovima. Ovo ulje je veoma senzualno i transformišuće, i njegov miris može da podstakne kreativnost u duhovnom radu.

Izvor: aromaterapija.co.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja