Mini predstavio Augmented Vision

Da prvi april nije odavno prošao, ovu vest bismo shvatili kao šalu. Mini je za predstojeći Salon automobila u Šangaju spremio prototip sistema za lakšu vožnju koji izgleda potpuno bizarno, a podrazumeva naočare koje deluju kao kombinacija Gugl naočara i avijatičarske opreme iz Drugog svetskog rata, a cilj im je da iskustvo vožnje automobila približe igranju video igrice.

Mini je ovaj sistem za pomoć pri vožnji nazvao Augmented Vision i on upravo služi da poveća opseg vašeg pogleda za volanom.

Dok nosite ove naočare, pred samim očima će vam se ispisivati brzina vozila i navigacione informacije, a tu su i strelice koje nagoveštavaju gde treba skrenuti, kao i rentgentski pogled koji vam omogućava pogled kroz panele i stubove vašeg automobila.


S obzirom da je ovaj proizvod i dalje u fazi prototipa, neke od predstavljenih funkcija, poput rentgenskog vida su i dalje u domenu naučne fantastike za koju je MINI siguran da će moći da ostvari pomoću velikog broja kamera na spoljašnjoj strani automobila.

Samo se nadamo da u budućnosti nećemo morati da nosimo ovakve naočare svaki put kada sednemo za volan.
Izvor: Mojauto

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja