Mobilne aplikacije za goste

Mobilne aplikacije osvajaju svet, a ugostiteljstvo nije izuzetak. Bez obzira na to da li ste vlasnik hotela, restorana, menadžer kafića, šef kuhinje, barista ili, najvažnije, gost – svakodnevno se pojavljuju aplikacije koje će učiniti vaš život lakšim.


Tehnološki napredak, posebno kada su mobilni telefoni u pitanju, u velikoj meri je uticao na naše živote. Čitanje elektronske pošte, vesti, objavljivanje podataka na društvenim mrežama, čitanje komentara i deljenje fotografija – uz pomoć aplikacija na mobilnom telefonu sve to stane u jedan minut života.

Aplikacije koje koriste gosti predstavljaju važnu sponu između lokala i njihove publike. Iako neke od ovih aplikacija nisu dostupne u Srbiji, mogu biti od koristi kada ste u potrazi za dobrim restoranom u inostranstvu.

Foursquare je veoma popularna aplikacija za pretragu restorana. Na ovoj aplikaciji se za svaku lokaciju mogu pregledati komentari i preporuke, a korisnici mogu da uz komentar prilože i sliku. Gosti mogu pratiti ljude čijem se ukusu veruje, a rezultati se mogu prilagoditi potrebama korisnika tako što će biti prikazani samo oni restorani koji se odnose na specifične ključne reči.

Yelp je jedan od najvećih sajtova na svetu za ostavljanje recenzija i komentara. Na njemu se nalazi preko 50 miliona recenzija za kompanije širom sveta, prema kojima se pretražuju restorani, čitaju kritike i prate posebne ponude i fotografije. Postoje filteri po kojima se vrši pretraga, i to prema udaljenosti, ceni i rejtingu.

Urbanspoon je aplikacija koja omogućava poređenje restorana na osnovu njihovog rejtinga, udaljenosti, tipa kuhinje i popularnosti. Odlična je za otkrivanje ugostiteljske ponude u novim gradovima. Postoji mogućnost pregleda menija i fotografija hrane, rezervacije mesta, kao i lista utisaka korisnika.

Zagat pruža sažetu verziju recenzija restorana i barova. Postoje filteri za pretragu lokala na osnovu rejtinga hrane, enterijera i usluge. Mogu se odabrati lokacije na osnovu povoda (proslava, veća ili manja grupa ljudi), raspoloženja i specifičnih zahteva korisnika.

OpenTable olakšava rezervisanje mesta u restoranu. Putem ove aplikacije biraju se datum, vreme i broj ljudi kako bi gost bio upućen u raspoloživost mesta u željenom restoranu. Postoji mogućnost pregleda utisaka i ocena korisnika za svaki restoran. Aplikacija se povezuje sa kalendarom u koji se ubacuje podsetnik za datum za koji je rezervacija urađena.

Local Eats pruža izbor najboljih restorana, a kreiran je na osnovu recenzija magazina, novina i stručnih sajtova. Aplikacija stavlja akcenat na lokalne restorane, umesto na internacionalne lance i pruža izbor 100 najboljih restorana u odabranom gradu.

DiningGrades aplikacija ocenjuje restorane na osnovu njihove higijene. Aplikacija pruža korisnicima pregled komentara i ocena restorana na osnovu toga koliko su čisti.

Find. Eat. Drink aplikacije pokriva preko 4.500 lokacija u preko 150 gradova. Obuhvata preporuke mreže profesionalaca koju čine šefovi, somelijeri, barmeni…

Restaurant Finder aplikacija pokriva Ameriku, Kanadu, Evropu, Australiju, Brazil, Maleziju, a postoji mogućnost pretrage na osnovu lokacije. Pored recenzija restorana, ova aplikacija nudi i preporuku radnji u kojima možete kupiti hranu, ukoliko u neposrednoj blizini nema restorana.

Renzell aplikacija pruža pregled recenzija restorana na osnovu osam kategorija: kokteli, dizajn, hrana, gostoprimstvo, servis, vrednost, atmosfera i selekcija pića. Restorane ocenjuju odobreni članovi Renzell aplikacije, koji moraju da popune upitnik od 75 pitanja gde ocenjuju sve, od ukusa hrane do udobnosti stolice. Kada se upitnik popuni, rezultati se šalju restoranu i na taj način se ugostiteljima daje mogućnost da unaprede svoju uslugu.


Izvor: hrana-pice-price.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja