Mozaik suši

Ništa vam ne može probuditi apetit bolje od mirisa ukusnog jela i lepe slike hrane.

Samim tim, trend koji vam ovog puta predstavljamo odmah je privukao pažnju svih ljubitelja gastronomije. Svi znamo da su Japanci ljudi koji uživaju u aranžiranju hrane i svakom zalogaju, a njihove Bento kutije postoje sa veoma dobrim razlogom.

Zahvaljujući novim tehnologijama i društvenim mrežama, ljubitelji hrane sada imaju mesto gde mogu čitavom svetu predstaviti svoj talenat. Iz Japana nam ovog puta stiže interesantna gastronomska umetnost, nazvana Mozaik suši, gde su blokovi ribe, pirinča i povrća predstavljeni kaopredivne šarene kontrastne pločice.

Na slici možete videti kvadratiće tune, žuta jaja, pinklososa i krastavac na krevetu od riže, dekorisan kavijarom, pomorandžama ijestivim laticama cveća. Svaka kockica hrane u ovim aranžmanima je veličinezalogaja, i tako uredna i prefinjena.

U svakom smislu reči, ovaj novi pokret je kawaii, odnosno presladak, u prevodu sa japanskog jezika. Kao i sve ostale stvari u našem životu, hrana je postala umetnost, kojom se možete izraziti i ulepšati sebi barem nekoliko trenutaka u jednom danu.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja