Najbolji Mercedesovi modeli svih vremena

Najupečatljiviji simbol luksuza i stila u automobilskom svetu je svakako Mercedes-Benz-ova trokraka zvezda. Mercedes je lider u svom poslu od osnivanja, davne 1881. godine, što ga čini i najstarijim proizvođačem automobila na svetu. Mada možete reći kako će izgledati automobili budućnosti gledajući u poslednji Mercedes, ova naša lista osvrće se na 5 najlepših modela iz Štutgarta.

Mesto broj 5 - 1979 Gelandewagen (G-Klasa)

Automobil koji je napravljen za potrebe nemačke armije kao lako vozilo za borbu (nemačka verzija Jeep-a). Model nije uspeo da se dokaže u borbi, jer je izabrana jeftinija verzija koju je ponudio Volkswagen. Ipak, u svetskoj automobilskoj industriji prisutan je i dan danas. Prepoznatljiv kockasti dizajn je postao ikona kako luksuza tako i off-road kvaliteta. Sa početnom cenom oko 100.000 dolara spada među najskuplje SUV-jeve koje možete videti na putu.


Mesto broj 4 - 2004 CLS

CLS je bio, i još uvek je, revolucionarni koncept vozila. Ima spušten krov, kao kod sportskih automobila ili kupea, ali i četvoro vrata, tj. vrlo upotrebljivu zadnju klupu (na kojoj doduše ima prostora samo za dvoje ljudi). Nakon izlaska CLS-a drugi proizvođači (Maserati, Porše, Aston Martin...) bili su primorani da izbace modele za više od dvoje ljudi kako ne bi bili u potpunosti izbačeni sa tržišta sportskih automobila.

Mesto broj 3 - 1963 600 Pullman

Šta imaju zajedničko Koko Šanel, Hju Hefner, Elizabet Tejlor, Džon Lenon, Aristotle Onassis, Džek Nikolson, Fidel Kastro i Pol Pot? Da, to je Mercedes-Benz 600 Pullman, model iz 1963. godine. Prvi automobil sa hidrauličnim krovom, prozorima, gepekom i vratima. Proizvedeno ih je samo 3.000 komada. Prethodnika današnjeg Majbaha krasila je i najsnažnija sirena na tržištu.

Mesto broj 2 - 2011 SLS AMG

Prvi Mercedesov model koji je u potpunosti dizajnirao AMG. Najuočljiviji deo SLS-a su njegova vrata (krila), koja je preuzeo od originala iz 1950. godine. Ukoliko Vam u vožnji pripreti opasnost od prevrtanja automobila, najnovija tehnologija koristi poziciju i način otvaranja vrata kako bi održala automobil stabilnim. Proglašen je za najseksipilniji automobil 2010. godine.
Mesto broj 1 - 1983 190E Cosworth

Originalno osmišljen tako da učestvuje na reliju, Crosworth 190E koristi Audijev Quattro pogon na svim točkovima. Sa preko 300 konjskih snaga, postavio je nekoliko brzinskih rekorda i bio inspiracija za pojavljivanje BMW-ovog modela M3. Smatra se da je 190E Cosworth začetnik AMG sedan-a.Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja