Najskuplja vodka na svetu

Većina ljubitelja dobre kapljice umeju da cene kvalitetno piće. Bilo da vi i vaše društvo u studentskom domu ne pravite razliku između votke i piva, ili povremeno popijete čašu dobrog vina uz večeru, teško da iko može da ne bude svestan kvaliteta vašeg omiljenog otrova.

Kada je u 17. veku započela proizvodnja votke u Rusiji, bačva (od 12 litara) koštala je kao jedna i po ili dve krave. Bez obzira na to, Rusi su zavoleli piće koje klizi niz grlo i time što su ga oporezovali, obezbedili su u to vreme do 40 % državnih prihoda.

Ali, koja je najskuplja votka na svetu dostupna današnjim konzumentima? Teško je reći, ali dve od najskupljih votki su ruska Stolichnaya Elit i francuska Jean-Marc XO. Obe flaše od 750 ml, skupe 80-proof votke koštaju oko 60 $. Ruska votka je na bazi krupe, tri puta destilovana i tri puta filtrirana u “jedinstvenom” procesu smrznute filtracije. Francuska votka se pravi od pšenice i destiluje se devet puta, a filtrira se uz upotrebu aktivnog uglja.Trenutno se, kao najskuplja, reklamira nova vrsta votke. Zove se Diva Votka i, ono što iznenađuje, stiže iz Škotske. Destilerije Blackwood proizvode tri puta destilovanu votku koja je u procesu smrznute filtracije propuštena kroz ugalj nordijske breze i, iz nekog razloga, kroz pesak načinjen od lomljenog dijamanta i drugog dragog kamenja. Što više saznajete o najskupljoj votki, možete se zapitati da li visoka cena zavisi od kvaliteta samog pića ili je to nešto što ide zajedno sa ovim bocama Dive.

Svaka flaša najskuplje votke sadrži drago i poludrago kamenje, uključujući i dijamante. Ako želite da živite kao Diva, onda možete da očekujete da platite između 70 $ i 1060 $, u zavisnosti od toga koliko glamura vaša flaša poseduje.

Iako može delovati kao da se trendovi konzumiranja votke kreću u pravcu onih skupih, votke poput Pink Vodka i Zygo Vodka digli su mešavinu Red Bull-a i votke na jedan potpuno nov nivo. Praveći prelaz ka mešanju najkvalitetnije votke sa energetskim pićem, ove dve votke sadrže dovoljne količine kafeina i guarane da bi se vaša žurka produžila do sitnih sati. Ako ste ekološki nastrojeni i u fazonu zdravog života, možete da razmislite o Liquid Ice votki, UK5, Rain, Georgievskaya ili Vincent Vodka Appel, koje sve poseduju sertifikat o organskom poreklu.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja