Najskuplji hoteli na svetu

Danas kad pričamo o odmoru i kako bi hteli da se sklonimo od svakodnevnih problema, želimo da izaberemo hotel koji će nam svojom ponudom omogućiti da imamo svoj odmor iz snova, ali to je za nas obične smrtnike.

   Kako vreme ide tako se menja i društvo u kome živimo gde više nije dovoljno gostu ponuditi čistu i urednu sobu, nego ponuditi nešto što nema  nijedan drugi hotel na svetu. Možemo reći da je to danas praktično nemoguće iz razloga što svi hoteli imaju više-manje istu ponudu, samo što ona varira zavisno od lokacije, tradicije zemlje u kojoj je hotel izgrađen, nekih luksuznih obeležja itd.Evo primera nekoliko najskupljih hotela na svetu:

Burj Al-Arab Hotel – Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati – Royal Suite
7.000$ / noć

Grand Resort Lagonissi – Atena, Grčka – Royal Villa
32.000$ / noć

Hotel Cala di Volpe – Costa Smeralda, Italija – Predsednički apartman
34.000$ / noć

Four Seasons Hotel – New York, SAD – Ty Warner Penthouse
35.000$ / noć

Hotel Martinez – Cannes, Francuska – Penthouse
35.000$ / noćPalms Casino Resort – Las Vegas, Nevada – Hugh Hefner Sky Villa
40.000 $ / noć

Hotel President Wilson – Geneva, Švajcarska – Royal Suite Penthouse
65.000$ / noć


   
   Kao što vidimo radi se o poprilično vrtoglavim cenama i verujemo da je ponuda svakog hotela više-manje ista, samo što, kao što smo rekli, zavisi od toga da li više preferirate Švajcarsku, romantičnu Grčku, atraktivnu Francusku ili globalizovanu Ameriku. Stvar je izbora i ličnog ukusa, jer kada imate toliko novca na raspolaganju izbor hotela zasnivaće se jedino na tome u koju vam se zemlju trenutno više ide.

 

    Međutim, da ne pomislite kako ne postoji hotel koji bi mogli izdvojiti kao trenutno najskuplji hotel, brzo ćemo vas uveriti u suprotno. 22. novembra  2008. godine otvoren je novi luksuzni hotel “Atlantis, The Palm”, vredan 1,2 milijarde eura. Samo otvaranje je koštalo 16 miliona eura. Atlantis je hotel sa 5 zvezdica izgrađen na ostrvu  “Palm Jumeirah” sa ukupno 1.539 soba. Atlantis se sastoji od dva tornja ružičaste boje, koje povezuje most s kraljevskim apartmanom gde jedno noćenje košta 28.000 eura.

   Dubaijski Atlantis sagrađen je po uzoru na prvi Atlantis hotel, koji je Kezner naredio da se sagradi na Bahamima, a obogaćen je i najvećim vodenim parkom na Bliskom istoku i ogromnim akvarijumom s 11 miliona litara vode i 65.000 riba. Trenutno je to hotel koji svojom ponudom malo odstupa od drugih luksuznih hotela, ali do kada?  Kao što smo rekli, samo čekamo kad će se negde u svetu izgraditi neki hotel sa još boljom ponudom ,ako je to više uopšte  moguće.


Preuzeto sa sajta www.svijetljepote.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja