Najskuplji kozmetički proizvodi na svetu

Ono što u velikoj meri utiče na ocenu jednog kozmetičkog proizvoda jeste njegova cena. Postoji toliko šminke i kozmetike koje bismo isprobali, ali nemamo dovoljno sredstava ili jednostavno mislimo da nisu vredni tog novca.

   A koji su to najskuplji kozmetički proizvodi i šta, zaboga, oni rade? Evo liste proizvoda koje većina ljudi (uključujući i nas) ne bi mogli sebi da priušte, ali uprkos tome, voleli bi da o njima nešto saznaju.

 1. La Mer The Essence, $3500

Velika je verovatnoća da ste do sada čuli za veoma poznatu i zacenjenu kremicu za hidrataciju kože Crème de la Mer. Mnoge poznate ličnosti je koriste i na sva usta hvale godinama. Malo manje poznata (s razlogom) je krema La Mer The Essence, za koju kažu da oslobađa prirodnu energiju i moć zaceljivanja kože. Sa ovom kremom obećavaju da će se kroz ciklus obnove od 21 dan koža potpuno regenerisati (za “samo” 3500 američkih dolara).

 

 2. Re-Nutriv Re-Creation dnevna krema i Re-Creation noćna krema od Estée Lauder, $1320

Kada je Re-Nutriv kolekcija prvi put dospela na tržište 1958, iz Estée Lauder-a su kuražno nastupili sa reklamom u kojoj je postavljeno pitanje: “Šta to čini kremu vrednom $115?” Odgovor koji su dali, bio je: “Materijali koji ulaze u sastav čuvene umetničke slike ne doprinose njenoj ceni, ali ono što se plaća kod nje je konačna kreacija.” A šta bi bila konačna kreacija dvodelnog seta koji se sastoji iz dnevne i noćne kreme? Iz Estée Lauder-a kažu: “Sistem za dvadesetčetvoročasovnu negu kože i podmlađivanje, koji koristi najnoviju tehnologiju i najekskluzivnije sastojke da bi se vašoj koži pružila šansa za novi početak”.  To je tačno ono što biste i tražili za ovakvu cenu, zar ne?


 

3. La Prairie Cellular Radiance Concentrate Pure Gold, koncentrovani serum – čisto zlato, $930

Podrazumeva se da neki proizvod sa “čisto zlato” u nazivu i nije nešto što biste kupili zajedno sa namirnicama ili na rasprodaji, ali šta ovaj svetlucavi metal u nazivu znači za vašu kožu? Iz La Prairie-a kažu: “24-karatno zlato u koloidnom gelu se momentalno topi i dospeva u kožu i time usporava uništavanje kolagena i elastina. Ovim se pomaže koži da zadrži svoju mladalačku elastičnost i čvrstoću.” E da, po kineskoj narodnoj medicini, zlato ima zaceljujuća svojstva. Oni sa zlatnim kreditnim karticama to najbolje znaju.


 
4. NV Perricone Neuropeptide Facial Conformer, konformer ili izravnjivač za lice $900
   
Dermatolog raznih holivudskih zvezda, Dr Nicolas Perricone, koji je poznatiji po objavljenim knjigama o očuvanju mladalačkog izgleda (uključujući tu i The Wrinkle Cure and The Perricone Prescription – Lek za bore i recept Perricone-a), jedan je od najvećih zagovornika ovog preparata. Sudeći po njegovoj slavi, za očekivati je da ovaj proizvod bude melem za kožu, ali ne i za novčanik. Prema statistikama, 79% korisnika ovog kozmetičkog proizvoda je primetilo pozitivne efekte na glatkoću i ujednačenost kože, a 72% primetilo je poboljšanje toniranosti, čvrstini, nijansi i boji kože. Svi potrošači koji su bili oduševljeni ovim tretmanom, mogli su da upare svoj NV neuropeptidni Perricone serum sa odgovarajućim Perricone preparatom za kožu oko očiju za tričavih $290. Ove cene i pakovanje koje vidite na slici, bili su aktuelni 25. juna 2008.


Preuzeto sa sajta www.kremasica.com

 

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja