Najskuplji restoran na svetu

Najskuplji restoran na svetu se nalazi na španskom ostrvu Ibica, a njegova lokacija je prava enigma.

Upravo nepoznata lokacije je i deo šarma restorana “Sublimotion”. Restoran je deo Hard Rock Hotela, i otvoren je 2014. godine. “Magično mesto na nepoznatoj lokaciji” mogu da otkriju samo oni koji su rezervisali jedno od 12 mesta za stolom i to po ceni od  neverovatnih 1,500 dolara po osobi. Sama cena rezervacije već ovaj restoran čini jedinsvenim.

“Sublimotion” služi špansku avangardnu kuhinju u vidu degustacionog menija od 20 kurseva, čije serviranje traje tri sata, po ceni od 1500 dolara. Pored gastronomskog užitka, restoran pruža sveukupno čulno iskustvo, sa svetlima, miriima, zvukovima, pa čak se i vlažnost vazduha menja u skladu sa menijem.  U restoranu postoji jedan dugačak sto okružen multimedijalnim panelima, dok se na zidovima nalaze digitalni displeji koji projektuju ogromne i živopisne slike koje se povezuju sa hranom koja se servira.

Prema rečima kuvara Paka Roncera, koji je dobitnik dve Michelin zvezde i tri nacionalne nagrade za gastronomiju,  “Sublimotion”  je veoma teško objasniti. “To je Ibica, strast, gastronomija, i radikalno drugačije iskustvo koje morati da doživite”.

Izvor: hrana-pice-price.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja