National Geographic carstvo

Nedavno je u samom srcu Londona pušten u rad zanimljiv lokal za sve one koji uživaju u lepotama i čudesima planete Zemlje. 


Prvi globalni maloprodajni objekat društva National Geographic pruža svojim posetiocima dinamični ambijent inspirisan različitim kulturama sveta u kome pored kupovine mogu da se druže, istražuju, uče i razmenjuju iskustva. Kada se zakorači u prodavnicu, stiče se utisak da se radi o muzeju. To i nije tako daleko od istine, jer se pored prodajnog dela tu nalazi i galerija sa obiljem umetničkih fotografija, skulptura i drugih eksponata koji govore o kulturama i prirodi koja nas okružuje. 

Ono što prvo pada u oči jesu tamni zidovi koji ističu šarenilo eksponata, ekrana, svetlećih globusa i komora. Znatan deo prostora posvećen je knjigama, magazinima, DVD i drugim savremenim proizvodima - zaštitnim znacima National Geographic-a. 


Kupci tu mogu da nađu i kvalitetnu garderobu, od klasičnih i ležernih odevnih predmeta i asesoara za sve prilike, do ekspedicijske opreme - nepromočivih torbi, višeslojne odeće prilagođene raznim klimama i aktivnostima, itd. Zainteresovani čak mogu da testiraju izdržljivost proizvoda u posebnim komorama za simulaciju različitih klimatskih uslova (naleta vetra, ekstremnih promena temperature i drugih faktora na koje istraživači National Geographic-a često nailaze tokom svojih putovanja). 


Ljubitelje umetnosti i zanatstva posebno privlače rukom rađeni predmeti sa ražličitih meridijana: originalne maske afričkih plemena, torbe od kamilje kože, nakit, predmeti od keramike i slično. 

Eklektički nameštaj i ukrasni predmeti za dom takođe privlače veliku pažnju. Neki su prava poslastica za kolekcionare i ljubitelje starina. U ponudi su čak i artikli izrađeni od drveta skinutog sa starog nameštaja, zgrada, mostova i železničkih pruga. 


Pored istraživanja sveta u malom, ljubitelji putovanja tu mogu da rezervišu mesta za neku od ekspedicija National Geographic-a ili za lokalne ture. Upućeni kažu da su posebno popularni aranžmani za afričke zemlje poput Egipta, Kenije, Jordana, Namibije i Ugande. Svakoj grupi priključi se poneki stručnjak ili istraživač National Geographic-a (konzervator, fotograf, arheolog) koji destinaciju predstavi na sasvim poseban način, čineći putovanje nezaboravnim.

U okviru objekta nalazi se i prostrana sala za skupove u kojoj će poznati istraživači, autori i fotografi National Geographic-a održavati interesantna predavanja, a biće i besplatnih filmskih projekcija. U prostoru će se neprekidno menjati izložbeni eksponati bilo da dolaze iz Muzeja National Geographic-a, sa NG kanala, iz NG magazina ili su deo nekog od projekata ovog društva. 


Kada se posetioci umore od šopinga i razgledanja, uvek mogu da predahnu uz ukusan obrok i druženje u prijatnom „tapas kafeu“, sa „slow food“ menijem, organskom hranom i raznim drugim specijalitetima. 

Mada je zamišljen prvenstveno kao malo carstvo za ljubitelje kvalitetnog „šopinga“, novootvorena radnja daleko je više od toga. Ona je riznica znanja i informacija, pravi Hedonistički kutak za maštare, pustolove, ljubitelje prirode, kulture i putovanja - mesto koje bi svakako trebalo da se obiđe pri poseti Londonu. 

Link: http://www.nationalgeographic.com/

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja