Neki od najskupljih mobilnih telefona na tržištu

Znate i sami da se mobilni telefon može kupiti i za jedan dinar. A kako izgledaju oni koji koštaju više desetina, stotina i miliona puta skuplje? Da, dobro ste pročitali, ima i takvih. Verovali ili ne, prodaju se, a kupuju ih oni kojima novac ne znači ništa, jer i ne znaju koliko ga imaju. I dok je do sada monopol na najskuplje mobilne uređaje držao Vertu, koji je u stvari Nokijino odeljenje specijalizovano za ultraluksuzne mobilne naprave, danas su stvari malo drugačije. U igru su se umešali i drugi igrači, koji pokušavaju da ugrabe svoj deo kolača na ovom malom i veoma ekskluzivnom tržištu. Da ne dužimo više, hajde da vidimo koji su to najskuplji mobilni telefoni koji se danas mogu kupiti na tržištu. Posle onih malo manje skupih, listu nastavljamo telefonima koji već spadaju u domen naučne fantastike za običnog smrtnika.

Motorola V220 Special Edition - 28.000 funti (51.800 dolara)

Austrijski dizajner Peter Alojzon (Peter Aloisson) uzeo je standardnu Motorolu i optočio je sa 1.200 dijamanata, dok je u tastaturu ugradio 18-karatno zlato. Mobilni telefon je idealan za fudbalere, filmske i muzičke zvezde! 
Vertu Diamond - 88.000 dolara (47.567 funti)

Diamond je jedan od najskupljih mobilnih telefona iz Vertu serije. Samo ime sugeriše od čega je napravljen, a proizveden je u samo 200 primeraka.

 

Sony Ericsson Black Diamond - 300.000 dolara (162.162 funti)

Black Diamond je bio na tržištu i u 2007. godini, ali preko VIPN kompanije. Prošle godine je i Sony Ericsson odlučio da predstavi svoj Black Diamond, koji je dizajnirao Jaren Goh, i to u velikoj ekskluzivi od samo pet primeraka. Ovo je Quad-band telefon sa Wi-Fi, Intel procesorom radnog takta 400 Mhz koji pokreće Windows Mobile 5 i ekranom od dva inča, osetljivim na dodir. Takođe, telefon ima ugrađenih 128 MB interne memorije i dolazi sa 2Gb SD karticom kao eksternom memorijom, a ima i kameru sa 4 megapiksela.

 

Vertu Signature Cobra - 310.000 dolara (167.567 funti)

Vertu je napravio mobilni telefon Signature Cobra po narudžbini, a dizajnirao ga je francuski juvelir Boucheron. Napravljeno je samo osam komada. Sastoji se od dva dijamanta, dva smaragdna oka i 439 rubina. Vertu je ponudio i jeftiniju varijantu ovog mobilnog telefona za samo 115.000 dolara.

 

Goldvish Le million - 1.000.000 dolara (540.540 funti)

Ovo je službeno najskuplji mobilni telefon na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda. Sam naziv mu i otkriva cenu - milion američkih dolara. Iako se šuška da telefon vredi i celih 1,3 miliona dolara, ipak je službeno obavljena okrugla brojka. Proizveden je samo jedan primerak, a sadrži dijamante od 120 karata, kako tvrdi dizajner Emanuel Gueit (Emmanuel Gueit). Ako vam je to preskupo, švajcarska kompanija Goldvish, čije je sedište u Ženevi, ponudila je nekoliko jeftinijih modela s 18-karatnim zlatom u roze, žutoj ili beloj boji, po mnogo razumnijoj ceni od samo 25.600 dolara.

 

Preuzeto sa sajta www.tehnika.krstarica.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja