Osnovni elementi u astrologiji

Zanima vas astrologija a početnik ste? Evo odakle da krenete...

U astrologiji postoji 4 osnovna elementa, a to su: zemljani, vazdušni, vodeni i vatreni. Osnovni elementi u astrologiji manifestuju se kroz specifične načine u natalnoj karti.


 Vatrenim elementima pripadaju znakovi: strelac, lav i ovan. Ove osobe imaju visoke ideale, puno energije, velike težnje i entuzijazam.
 Zemljanom elementu pripadaju bik, jarac i devica. Oni su racionalni, disciplinovani, teže materijalnim  stvarima i veliki su detaljisti.
 Vazdušnom elementu pripadaju blizanci, vage i vodolije. Ove osobe su znatiželjne, veoma kreativne, društvene, ali se teško prilagođavaju spoljnim uticajima i okolini.
 Vodenom elementu pripadaju škorpije, ribe i rakovi. Ovo su veoma emocionalne osobe, sa visokom motivacijom i nedostatkom objektivnosti.

 Osnovni elementi u astrologiji opisuju sve ono što je naglašeno kod određenog zodijačkog znaka. Sa obzirom da su osnovni elementi u astrologiji veoma važni, njihova kombinacija može biti veoma zanimljiva. Ukoliko osoba ima pomešane elemente vatre i vode u horoskopu to opisuje puno emocionalnog intenziteta. Kombinacija vatrenog i zemljanog elementa može otkriti da osoba teži visokim ciljevima. Kombinacija vodenog i vazdušnog elementa otkriva  veliku osetljivost osobe. Vatreni elementi veoma su kompatibilni sa vazdušnim elementima, dok su zemljani elementi u najboljoj kombinaciji sa vodenim elementima.

Izvor: www.astro-tarot.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja