Osvežite svoj život u pet koraka - Hedonizam!

Korak br. 1: Zapišite odmah 5 Vaših omiljenih hedonizama!

To su stvari koje Vas čine srećnima, koje OBOŽAVATE da radite, a možda niste odavno. To može biti gledanje kroz prozor, slušanje muzike, šetnja, gledanje TV-a, čitanje, masaža, pijuckanje koktela ili tople čokolade, igranje po kući, izlazak u život, vođenje ljubavi, pisanje, slikanje, sport, prelistavanje starih časopisa, dugo stajanje pod tušem, gledanje komedija … Hedonizam je najneiscrpnija oblast života, pa ga zato i doživite kao kreativni izazov i obilje prilika!


 


Korak br. 2: Odredite koliko Vam za svaku od ovih stavki treba vremena

Za početak je optimalno odrediti sat vremena dnevno za posvećivanje sebi, vremenom se to može i produžiti. Važno je da SVAKOGA DANA IMATE SVOJ KUTAK, samo Vaš, samo za uživanje.


Korak br. 3: Uvrstite te aktivnosti u svoj dnevni raspored

To može biti: a) svih 5 naizmenično po danima, ili b) jedna koja Vam u tom trenutku najviše znači. 
Npr: a) Ponedeljkom u 19h gledate TV, utorkom u 20 ležite u krevetu i slušate Beri Vajta, nedeljom od 17 do 20 h čitate … b) Svakog dana sat vremena (ili više) provodite isključivo sa voljenom osobom, kada sve drugo prestaje za Vas; ili svakoga dana sat vremena vozite bicikl uz omiljenu muziku.


Korak br. 4: Poštujte svoja uživanja!

Izuzetno je važno da se taj Vaš lični kutak poštuje. Stavite do znanja ljudima da je to od bar tolikog značaja kao i obavljanje bilo kog poslovnog zadatka, ako ne i važnije. Bez toga nećete moći da funkcionišete na duže staze uspešno i zadovoljno.


Korak br. 5: Hedonišite kreativno!

Nastojte da vremenom osvežavate svoje hedonizme novim i kreativnim idejama. Ako volite da čitate, razmislite koje Vas sve nove oblasti i teme interesuju, koje sve vrste literature. Neka čitanje, osim opuštajućeg momenta, postane i vid učenja novog, istraživanja života. Ako volite da kuvate, istražujte razne vrste nacionalnih kuhinja, eksperimentišite sa začinima, tražite informacije na Internetu i u knjižarama, obradujte drage ljude svojim specijalitetima! Ako je voljena osoba Vaš glavni i najveći hedonizam, razmislite koji su novi načini da ga/je obradujete, šta voli, šta će uneti pozitivne promene i osveženja u Vašu vezu, iznenađujte ga/je stalno novim i boljim. 

Vežbajte/igrajte uz dobru muziku, pozovite prijatelje kući, ponudite pomoć nekome, nasmejte nekoga, pozovite one koje ste zapostavili, otputujte na jedan dan u drugi grad, kupite sebi neku sitnicu koju odavno želite!

I, ne zaboravite: uvek, U SVAKOM TRENUTKU, ma šta radili, ma gde bili, bilo da ste sami ili u društvu, da je kišni ili sunčan dan –

UŽIVAJTE!

Mijana Marković

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja