Pametna tetovaža

Tetovaža ne mora biti samo modni detalj. Ili stav koji čovek javno izražava. Laboratorija američkog instituta Massachusetts udružila se sa Microsoft Research inžinjerima na projektu tetovaže kojom se može upravljati tabletima, laptopovima i pametnim telefonima. Nekada su ovakve stvari bile samo deo SF literature, a danas, očigledno deo stvarnosti…


Pametne tetovaže DuoSkin su drugačije od običnih, standardnih tetovaža. Pametna tetovaža je urađena od zlatnih listova koji provode elektricitet, a nekada se koriste i LED lampice za proizvodnju. Tetovaže izgledaju kao narukvice i mogu se koristiti za upravljanje uređajima kao što su pametni telefoni, laptopovi i drugi uređaji, pošto se tetovaža pretvara u touchpad. DuoSkin tetovaža spada u nosive gedžete i već je predstavljena na jednom uglednom naučnom simpozijumu.

Ove sjajne tetovaže su budućnost, i smatra se da će ih uskoro praviti tako da zadovolje različite dizajnerske prohteve ali i namene. Jedna na kojoj se radi jeste ona koja menja boju u zavisnosti od telesne temperature. A budući da je vreme virusa, povišenih telesnih temperatura i niskih spoljašnjih, ovo bi nam svakako bilo i zgodno i korisno!
Video pogledajte ovde.

Izvor: citymagazine.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja