Pivo - kraljevsko piće!

 U svesti mnogih pivo je piće koje je najuže povezano sa atmosferom i prilikama u kojima život provode pripadnici nižih društvenih slojeva. To se mišljenje polako širilo i izdiglo do danas gotovo opšteprihvaćenog stava, koji pivo ne povezuje sa ljudima veselijih sudbina i bogatijih bankovnih računa.

A pivo, zapravo, piju i jedni i drugi. Od mornara u zadimljenom lučkom baru do jet settera na glamuroznim party-jima! Naročito je nemački jet set aktivan kada je ispijanje piva u pitanju. Tako se najveći nemački teniser Boris Beker svojevremeno radovao osvajanju Vimbldona uz pivo, a već je tradicija da se šampioni Bundeslige u fudblu na masovnim veseljima zajedno sa navijačima vesele ispijajući pivo iz ogromnih bavarskih krigli. To su zadovoljstvo isprobali i Franc Bekenbauer, Lotar Mateus, kao i sadašnji selektor nemačke reprezentacije Jirgen Klinsman.

Nisu samo sportisti ljubitelji piva, već su to i manekenke kao Hajdi Klum, Eva Hercigova i Naomi Kembel ( koja je doduše na jednoj žurci viđena i sa flašicom soka jednog srpskog proizvođača!). A gde su sportisti & manekenke, tu su i glumci & pevači: od prvog i najboljeg Džems Bonda - ser Šona Konerija, do “Prljavog Harija” Klinta Istvuda (koji je možda pivo zavoleo u nekom od saluna na Divljem zapadu, gde je zavodio red). Na kraju ovog spiska stavljamo i holivudskog zavodnika Breda Pita koji u pauzama snimanja otvori po koju flašu američkog piva.

Kao ključni argument da je pivo piće broj 1, pivopije se diče činjenicom da se njihovom ogromnom klubu, odavno pridružila i Kraljica Elizabeta II. Pa, neka neko sada kaže da pivo nije kraljevsko piće!

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja