Pjer Erme

Kralj macaroonsa!

Najpoznatiji poslastičar na svetu Pjer Erme, verovali vi ili ne, uopšte nije bio ljubitelj čuvenih kolačića - francuskih macaroonsa.


Međutim, to ga nije sprečilo da izgradi kult od ovih kolača i ponudi svetu najegzotičnije ukuse uključujući i ukus šipka ili nećete verovati foie gras (francuski delikates od guščije džigerice).

Zato je Pjer Erme jedinstven jer je ovaj poslastičarski maestro krunisan titulom Najboljeg poslastičara sveta, od strane 50 vrhunskih restorana na svetu.

Njegovo putovanje na putu do uspeha je bila, pa možemo reći, dugo i plodonosno. Tokom prethodnih godina osvojio je nekoliko laskavih titula, uključujući i one - Kralj macaroonsa, kulinarski imperator, poslastičarski Pikaso, ili Dior za dezerte.

Rođen u Francuskoj pokrajini Alzas, Pjer je prvi putkročio u kuhinju sa samo 14 godina stažirajući kod poznatog majstora za testo iposlastice Gaston Lenotra, ali ubrzo je pokazao koliko je ozbiljan osvojivši Fauchon titulu, jednu od najvećih referenci u savremenom francuskom kulinarstvu.

Ulaskom u Ladurée koji je carstvo macaroonsa, promenjen mu je život. Pionirski poduhvati koje je uveo, menjajući i uvodeći nove ukuse i tehnologije kao i kombinovanje raznoraznih sastojaka poput smokvi, vanile, pomorandže, ružičastog grejpfruta, maslinovog ulja, doveli su ga na sam vrh poslastičarskog carstva.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja