"Playboy" odustaje od tradicije - Nema više devojaka bez odeće na fotografijama

Playboy, magazin za odrasle koji je još 1953. lansirao provokativnu fotografiju Merilin Monro na svojoj naslovnoj stranici, najavio je da će prestati da štampa fotografije potpuno golih žena. Ova odluka je došla nakon sastanka uređivačkog tima sa osnivačem Hju Hefnerom.


Počev od marta, štampano izdanje Playboy magazina će i dalje imati fotografije devojaka u provokativnim pozama, ali one više neće biti bez odeće.

Prvi čovek magazina Skot Flanders objašnjava da su ovakve fotografije passe u internet dobu kada ste samo jedan klik daleko od toga i to besplatno

Kako piše Business Insider, ovo je veliki korak za magazin koji je slavu stekao upravo kršeći tabue ali Playboy, zahvaljujući internetu i dostupnosti koju je doneo, prodaje sve manje i manje kopija svojih časopisa. Prodaja je pala sa 5,6 miliona u 1976. na svega 800.00 danas.

Uz to, kako bi mogao da prođe na društvene mreže kao što su Facebook, Twitter ili Instagram magazin je već morao da napravi određene ustupke i da sadržaj prilagodi kako bi bio dovoljno pristojan za njih.

Izvor: ekapija.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja