Prirodna maska na bazi meda

Ako ste potrošili mnogo novca i vremena pokušavajući da pronađete odgovarajuću masku za svoje lice, koja bi istovremeno čistila i hidrirala vašu kožu, očigledno ste tražili na pogrešnom mestu – ona je sve vreme čekala u vašoj kuhinji. 

   Prirodna maska na bazi meda je najjednostavniji, najefikasniji i svakako najjeftiniji način da podmladite svoju kožu. Za pripremu ove maske potrebno vam je: 
- Supena kašika meda, supena kašika maslinovog ulja, jedno žumance i jedan krastavac.


   


   
 U malu posudu sipajte supenu kašiku meda, koji je vekovima korišćen kao prirodni lek za mnoge bolesti. On je možda i savršeno sredstvo za negu kože, s obzirom na činjenicu da smanjuje upale i otekline. Zatim u istu posudu dodajte jednu supenu kašiku maslinovog ulja. Ono istovremeno hrani i čisti kožu. Za razliku od drugih ulja, maslinovo ćete lako moći da isperete, a kože će vam biti sjajna. 

Da bi vaša maska bila kremasta dodajte jedno žumance. Ono će pomoći u čišćenju i otklanjanju masnoće sa vašeg lica, a neće ga isušiti. Sve dobro promešajte dok ne postane kremasto. Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Krastavac nežno zateže kožu i jer ima istu pH vrednost. On pomaže da se obnovi prirodni nivo kiselina kože, hrani je i hidrira, a može pomoći i pri smanjivanju tamnih kolutova oko očiju. Da biste otvorili pore, na lice stavite topao peškir. Zatim nanesite masku od meda i krastavaca. Mirujte 20 minuta dok maska deluje i potom je isperite toplom vodom. Kada je u potpunosti skinete isperite lice hladnom vodom da biste zatvorili pore. 


Preuzeto sa sajta www.poslovnazena.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja