Probali smo AirPods i zaboravili na zamršene kablove

Kada se Epl odlučio da izbaci džek za standardne slušalice podigla se opasna bura. Mnogi su verovali da će biti i bojkotovani. Naravno, to se nije desilo. Svi su jednostavno prešli na njihove nove bežične slušalice!

Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

Ekipa je imala priliku da testira AirPods. Prvi utisci su, očekivano, vezani za dizajn. Kod njih, sve je elegantno. Od kutijice u koju su slušalice smeštene, do njih samih. Sve je od bele boje, izrada je fina i precizna do najsitnijeg detalja. Kutijica je teška samo 38 grama i velika 43 milimetra, bukvalno staje na dlan.

Kutija ima magnet kojim se drže slušalice dok su unutra a ujedno služi i kao punjač. Bez vraćanja samih slušalica u kutiju, možete ih neprekidno koristiti do pet sati, a pre nego što kutiju morate da priključite na struju, može da prođe i 24 sata. Generalno, punjenje nije nikakv problem ili opterećenje. Povezuju se vrlo lako, preko blututa koji se uključuje pritiskom na malo dugme na kutiji. Jednom povezane, one se automatski sledeći put povezuju, a mogu da se koriste i sa drugim uređajima koji nemaju Epl potpis. Zvuk automatski kreće kada ih stavite u uvo, a pauzira ako izvadite jednu od njih. Ukoliko vam telefon zvoni, daje vam opciju da se javite klasično, ili da koristite slušalice. Dodirom prsta na slušalice pojačava se ili smanjuje ton, menja pesma, a sve to preko Siri. Prilično zgodno. Kvalitet zvuka je zadovoljavajući.

Prednost je naravno to što nikada više ne morate da mislite na kabl slušalica, nema šta više da se zapetlja, da se zakačite za nekog u prolazu i slično. S druge strane, realna je opcja da će vam one jednostavno ispasti iz uva. Tokom testa, to se zaista ni jednom nije desilo, ma koliko pomerali glavu. Desilo se da padnu jedino ako ih zakačite telefonom, šalom ili nečim sličnim.

Kod nas, slušalice koštaju 27.090 dinara (iStyle).


Izvor: blic.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja