Punjeni krompir za gurmane

Evo predloga kako od krompira napraviti pravi gurmanski specijalitet. Izuzetno jednostavno, ali i jako ukusno jelo koje ćete obožavati.

Potrebno je:

  • 3 veća krompira
  • 200 gr roštiljske kobasice
  • 100 gr suve slanine
  • 200 gr mlevenog mesa
  • 1 praziluk
  • 1 crvena paprika
  • so
  • biber
  • začin
  • kašika kisele pavlake
  • kašika majoneza
  • malo senfa
  • 2 čena belog luka
  • rendanog kačkavalja
  • ulje

Priprema: 


Na malo ulja propržiti suvu slaninu seckanu i sečenu na krugove kobasicu, dodati mleveno meso i praziluk kao i zelenu papriku. Sve to dinstati dok tečnost ne ispari.

Zatim dodati so, biber, začin i čen belog luka. 


Pavlaku, kačkavalj, majonez, senf i jedan čen belog luka dobro izmešati. Krompir možete malo obariti sa ljuskom jedno desetinu minuta da lakše možete da ga izdubite, a i kraće će se peći. 


Puniti ga nadevom koji smo izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. Staviti krompir u rernu na 200 stepeni C oko 40 minuta, zatim ga izvaditi i premazati kašikom mešavine pavlake, majoneza, senfa i rendanog kačkavalja, i vratiti ponovo u rernu da lepo porumeni. 


Ovako pečen krompir je pravi delikates. 


Izvor i foto: Bakina kuhinja

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja