Putovanja: Langkawi, Orlovi nad plažom

Tekst i fotografije: Miroslav Golubović

U ovim snežnim i veoma hladnim danima sigurno želite da se teleportujete u toplije krajeve poput ptica selica samo znato brže. Arhipelag Langkavi čine 99 malih ostrva. Ono najveće, istoimeno, nudi veliki izbor, od prelepih peščanih plaža, bezbroj aktivnosti poput golfa, sky dajvinga i ronjenja do jednostavnog ali vrednog ispijanja koktela na ležljkama.


Kako stići?

Najjednostavnije i najbrže je, iz Singapura ili Kuala Lumpura, stići avionom kompanije Air Asia za samo dvadesetak eura ili brodom sa ostrva Pinang, kontinentalnog dela Malezije ili, takođe, brodom iz Ao Nanga, predivnog mestašca na Tajlandu.

Kako provoditi vreme?

Iznajmite motor ili automobil kako biste se lakše kretali ostrvom s obzirom da nema nikakvog javnog prevoza osima taksija. Posetite vodopade Telaga Tudžu (Telaga Tujuh) te se žičarom popnite do jednog od vrhova planine Mat Činang (Gunung Mat Chincag).

Uživajte u posmatranju ptica jer na ostrvu živi čak dvesta različitih vrsta. Nadletaće vas orlovi na plaži Pantai Tenga. Te divne i moćne ptice su zaštitni znak ostrva.

Hrana & piće

Najposećenije plaža je Pantai Cenang. Uz more su skoncentrisani mnogi luksuzni i manje luksuzni hoteli, restorani kao i turističke agencije koje mogu da vam organizuju ronjenje, jedrenje, kajakarenje ili neku drugu avanturu. 
Doručkujte u Breakfast Bar-u, te samo dvadesetak dalje, na plaži nađite koktel bar kako bi ste se rashlađivali omiljenim pićem. Uživajte u nezaboravnom zalasku sunca na plaži Pantai a večeru provedite u restoranu The Light House. Izbor svežih morskih plodova je impresivan.

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja