Raj na zemlji

Od skrivenih do svima poznatih, na kojima je uvek dobar provod, na njima se isključivo uživa. Pink Sand Beach, Playa del Amor, Tulum ili čuvena „Kopakabana“ su među najlepšim plažama na planeti i kada jednom osetite njihove čari, nećete moći da ih zaboravite. Na prvi pogled ćete ih zavoleti i nećete ih nikada zaboraviti! Upoznajte osam kraljica, osam najlepših plaža na svetu prema oceni časopisa Nacionalna geografija.


   Zahvaljujući bojama koje oduzimaju dah, lepotica koja se nalazi na ostrvu Harbur na Bahamima ocenjena i kao najlepša peščana plaža, Pink Sand Beach mami turiste iz celog sveta i na osmom je mestu. Ružičasti pesak u kombinaciji sa izrazito plavim Atlantikom ostavlja utisak rajskog mesta na kojem će mnogi poželeti da ostanu zauvek. 
   Iako se našla na sedmom mestu, ljubitelji dela prirode ne zaboravljaju ostrvo Frejzer i plažu dugu 75 milja. Nazvana Seventy Five-Mile Beach ova plaža se prostire duž istočne obale ostrva koje je i samo poznato kao najveće peščano ostrvo i jedino mesto na svetu na kojem iz peska rastu nepregledne šume.
 
   Ukoliko želite da svojim prijateljima pošaljete najlepšu razglednicu sa putovanja, onda je poseta Horseshoe Bay Beach plaže na Bermudskim ostrvima idealno rešenje. Pesak koji je rozikaste boje i predivni talasi ostaviće vas bez daha, a vaše misli pune lepih uspomena. Za sunčanje i opuštanje uz druženje i žamor, svetski poznata Kopakabana u Riju je nezaobilazna destinacija. Pretežno omiljena među mlađom populacijom, ipak, prenosi energiju kakvu samo Brazil može imati. Duž plaže su barovi, restorani i klubovi te svi koji vole lud provod često će joj se vraćati.    Prava destinacija za zaljubljene željne skrivenih uvala, mira i čudesnih boja je plaža ljubavnika ili Playa del Amor u gradu Kabo San Lukas u Meksiku. Osim slike predivnih talasa, na ovoj plaži se ne zaboravlja ni vetar koji stalno hladi, te se često slabijim plivačima zbog takve mikroklime kupanje i ne preporučuje. 

    Za ljubitelje starina sa izraženom potrebom da uz kupanje i sunčanje saznaju i deo istorije, plaža Tulum u Meksiku je idealna. Nimalo slučajno ova plaža dugo nosi titulu najbolje drevne plaže i, na ovoj listi zauzima bronzanu poziciju, jer su na njoj ostaci majanske civilizacije. Sama reč tulum na jeziku Maja značila je zid, a plaža je nazvana baš tako, jer je predstavljala vrstu zaštite od neprijatelja koji napadaju sa mora. 

   Tortola kao najveće i najpopularnije ostrvo u arhipelagu Devičanskih ostrva, takođe, krije plažu predivnih boja. Vicešampion Long Bay Beach u čijoj blizini su koralni grebeni nudi pravo opuštanje. 


 
   Ipak, najbolje sakrivene plaže su na Fernando di Noronja ostrvu na severoistočnoj obali Brazila. Ostrvo koje je u sastavu vulkanskog arhipelaga proglašeno je za nacionalni park i svega 420 turista sme da boravi na njemu u isto vreme. Oni koji imaju sreće da ga posete mogu da uživaju u prelepom moru, ronjenju i druženju sa raznobojnim ribama, delfinima, kornjačama i koralima. 

Preuzeto sa sajta www.turizamzavasinas.com

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja