Restoran “MONTE”, Hedonistički užitak za pamćenje!

Autentično Hedonisanje u kulinarskoj ponudi Rovinja za kraj je obeležila fantastična večera u restoranu Monte http://www.monte.hr
 
Smešten odmah podno crkve Svete Eufemije, ovo je jedan od najboljih restorana na Jadranskom primorju u kojem smo ikad bili! Oduševio nas u svakom pogledu: elegantan, sveden enterijer, perfektna klopa (I za vegetarijance), inovativan način usluživanja, prijatni konobari, topla dobrodošlica vlasnice, poklončić za kraj…Šta više poželeti? 


AAH! CHO (Chief Hedonist Officer) toplo preporučuje restoran Monte
 
 
Odlučili smo se za degustacioni meni, kako bismo probali što više različitih jela i ukusa – u malim zalogajima. Ovaj je bio kombinovan riblji i mesni, a moguć je vegetarijanski u kojem je Peđa (jedini vegetarijanac) dao čistu desetku! Kompletan meni možete pogledati na http://www.monte.hr/menu.pdf . 
 
Pre serviranja jela, ljubazni konobari su nam doneli prirodne kamenčiće na kojima je bio poslužen kvalitetan puter i morska so, i naravno neizostavno maslinovo ulje u kombinaciji sa domaćim hlebom. Vizuelno atraktivno i jednostavno za poslužvanje... Sve smo smazali! 


Prvi sled, ili kako se još kaže „gang“, u nizu malih zalogaja bio je poslužen na neobičan, inovativan način.
Pogledajte!Jedno od jela servirano je u posudama koje imaju osvetljenje sa donje strane. Taj vizuelni efekat je bio dodatno zadovoljstvo – Hedonistčki užitak bio je apsolutno savršen! 


Detalj jednog od sledova/gangova vegetarijanskog degustacionog menija. Neka vas ne zavara izgled male porcije. Kada ovakvih tanjira imate sedam...važno  je ne najesti se do dezerta!
Potpuni užitak I za vegetarijance


 

Uz dobru hranu ide i dobro vino. Mi smo uživali u ovom belom...


Efektna završnica gastronomske večere bila je kada nam je na neobičan način poslužen preukusan čokoladni dezert! Slika govori više od hiljadu reči… 


 I za kraj: za ovaj restoran preporučujemo malo svečaniju garderobu kako bi ugođaj bio potpun, mada “Monte”  nikako ne bismo klasifikovali kao “tipičan fancy restoran”. Monte je mnogo mnogo više od toga! I što se nas tiče stavljamo ga u kategoriju: Always! :o)Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja