Rolat sa piletinom i pečurkama

Da biste spremili ovaj rolat prvo i osnovno što vam je potrebno jeste volja :)


Nekom uživanje predstavlja degustacija hrane, a meni je pravi Hedonizam priprema, a potom i uživanje sa milim ljudima u degustaciji iste.
A ukoliko želite i vi da se prepustite  slasti ovog rolata, pratite uputstva u nastavku. 

Sastav:
12 tankih kora za pitu
½ kg milerama
500 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1-1,5  kg belog mesa

Priprema:

Luk isecite na kockice i propržite na malo putera ( kažu da treba da postane staklast ). Kada luk dostigne željeni izgled, dodamo mu prethodno očišćenje i na tanke listiće isečene šampinjone. Dodati biber u prahu i začin C po želji, odnosno koliko želite da bude slano i pikantno, ali ne preterujte, jer ćete začin C staviti i na belo meso. Dinstati na umerenoj vatri dok voda koju su šampinjoni pustili ne uvri. Kada su pečurke gotove, ostaviti ih da se prohlade.
Za vreme dok se pečurke dinstaju možete pripremiti meso. Pileće belo meso iseći na filete debljine oko 5 mm I izlupati tučkom za meso. Posoliti sa začinom C. 

Kada je smesa sa kojom filujemo spremna krećemo sa pripremom.
Vodite računa da ćemo napraviti 3 rolata sa po 4 kore, tako da jednako rasporedite smesu na 3 dela.
Stavimo jednu koru I namažemo je puterom u tankom sloju. Preko nje stavimo drugu koru, koju celu namažemo mileramom u tankom sloju. Zatim stavimo i treću koru koju namažemo puterom u tankom sloju, a na nju i četvrtu koru i ponovimo postupak mazanja milerama.  Na tu četvrtu koru, na jednu polovinu rasporedimo 1/3 pečuraka, a na drugu polovinu rasporedimo 1/3 belog mesa. Urolamo, ali tako da krećemo da prvo rolamo belo meso i završavamo pečurkama.
Postupak ponovimo još 2 puta, kako bismo dobili ukupno tri rolata.



Svaki rolat premažemo mileramom ( može se posuti i susamom po želji) I stavimo u pleh na koji smo postavili papir za pečenje 
Pečemo na 220 0C oko 45 minuta, tačnije dok rolat ne porumeni. 
Gotov rolat izvadimo iz rerne I još jednom u tankom sloju premažemo mileramom I ostavimo da se ohladi.
Kada je rolat ohladjen, pristupimo sečenju, degustaciji i uživanciji u istom.
Probajte, nije teško….a tako je ukusno i slasno.

p.s. Možda vam rolat prvog puta ne ispadne onako kako ste želeli, ali….nemojte da se obeshrabrite. Već sledećeg puta bićete ponosni na svoje remek delo :)

 

Sladjana Mladenović

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja