Rusi napravili votku u tabletama

Zahvaljujući profesoru sa Univerziteta u Sankt Petersburgu koji je razvio tehnologiju za pretvaranje alkohola u prah, testiranu na tečnostima sa do 96 posto alkohola, votka bi ubuduće mogla da se pakuje i pije „kao lek“ - u tabletama.

   Ruski naučnici patentirali su alkohol u tabletama koji se lako prenosi, konzumira i dozira, pa bi votka ubuduće mogla da se pije poput leka. Profesor Jevgenij Moskalev sa Tehnološkog univerziteta u Sankt Petersburgu razvio je tehnologiju koja omogućava da se alkohol pretvori u prah i dalje distribuira u obliku pilula. Ovom novom tehnikom može u čvrsto stanje da se dovede bilo kakav alkohol, uključujući i konjak i viski, pa čak i pivo i vino.


   Suva votka lako može svuda da se nosi sa sobom, a i konzumacija je jednostavnija. Nema nalivanja alkoholnom tečnošću niti oporog ukusa u ustima. Zahvaljujući novom pakovanju konzumenti će moći i lakše da vode računa o količini alkohola koju unose u sebe.

   No, uprkos ovim, uslovno rečeno, prednostima, mnogi su sumnjičavi prema votki u tabletama. Pogotovo što se omiljeno piće Rusa, osim za pijenje u hladnim ruskim noćima, koristi i za mnoštvo drugih stvari, gde pilule teško da bi bile od koristi. Recimo, Rusi votku koriste za skidanje flastera, kao rastvarač lepka, zatim kao sredstvo za čišćenje stakla (kako prozora tako i naočara), kao losion za lice, kažu, odlično čisti kožu i zatvara pore, kao stimulans za rast kose (čep vodke u 350 ml šampona). Votka u boci sa raspršivačem ubija stršljenove na mestu, a da bi se izlečio neprijatan miris nogu, treba ih prati votkom. Sve to ne bi moglo sa votkom u tabletama.


Preuzeto sa sajta www.highlife.rs

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja