Salzburg

Želite da odete negde relativno blizu, napr kolima, a da bude dosta drugačije, da bude lepo, slatko, interesatno ,Hedonistički, ...

Predlažem da izaberete Salzburg. Mali grad u Austriji, oko 835 km od Beograda, skoro sve autoputem. Grad sa 150 000  stanovnika, i oko 7.000.000 posetioca godišnje! Ne bez razloga. Ima ih više, ali verovatno najvažniji je činjenica da je to rodno mesto Mozarta. Ne onog Mozarta iz http://vukajlija.com/mocart/16130, već pravog Mozarta :o) Jasno, Mocart kugle ćete moći da kupite us vakoj mogućoj prodavnici. Vodite računa, bombone su iste, ali su cene prilično različite.


Grad je fantastičan za obilazak, čak  i zimi. Preporučujem da se priključite nekoj grupi i čujete, vrlo interesantnu, priču lokalnog vodiča. Obilazak grada je, naravno, peške. Ukoliko vam je tokom obilaska hladno, tu je uvek kuvano vino, ili ti gluhwein (gluvajn).

Mogao bih da pišem i pišem o Salzburgu, o crkvama, o festivalima, o spa-ovima, o skijalištima, o ..... o svemu i svačemu,... Zbog toga vam preporučujem da za sve ostale informacije odete na sajt  www.salzburgguides.at.

Razmislite o proleću u Austriji, a ja vam preporučujem doček nove godine u Salzburgu. Čista desetka! Vrlo dobar hotel, sa razumnim cenama, naći ćete na  www.nh-hotels.com.

Hedonistička mesta koja bi  mogli da posetite:

Rudnike soli. Da, soli. Vrlo interesantan poludnevni izlet (ako niste suviše klaustrofobični). Zaista nezaboravno. www.salzzaitreise.de

Poslastičarnicu Saher Hotela. Jasno, Saher torta je sjajna, kao i sve ostale, a posebno preporučujem Esterhazi. Obavezno probajte i neku od odličnih kafa.

Restorani sa ooodličnom hranom i vinima:

K+K Restaurants ‘ – stari restoran u starom delu grada.  Milina :o)
Waagplatz 2 
Tel.: +43(0)662/842156          
http://www.kkhotels.com/en/hotels/salzburg/k-k-restaurants-am-waagplatz/overview-k-k-restaurants/      

RestaurantM32 – iznad grada, fantastičan pogled, neobičan ambijent.
Mönchsberg32       

Telephone: +43 662 84 1000         
http://www.hotel-seehof-salzburg-goldegg.at/en/menu_2/intern:237/restaurant-m32

 Stiftskeller St. Peter ‘- u toku  večeri je i koncert Mozartove muzike. Sjajno!
St. Peter Bezirk I/IV
A-5010 Salzburg
http://www.salzburg-concerts.com/en/concerts/mozart-dinner-concert/home
ili www.haslauer.atI odmah, tu negde, kada na povratku malo“promašite” hotel, naći ćete bar koji se zove  Harry Bar. Solidna “rupetina sa modnim detaljem”: Dok ima struje, slušaćete Zdravka Čolića, Hari Mata Harija, Olivere, i Mandića i Dragojevića, Bajagu, Čorbu i sve ostale iz kraja. Jasno, pomenuti SUR drži naš čovek :o)

Važno: Garderobu u kojoj ste bili, možete po izlasku iz bara, odmah da spalite, jer se dim toliko uvukao u istu, da će tu ostati zauvek! 

PS. Drage devojčice, molim vas, ne junačite se sa: “Koja vina služite na čašu ?”  “Imate li neko barikirano vino ?”   “Ovo nije prava temperatura za ovo vino :o( “

Pijte pivo !

DDJ

Preporučujemo da pogledaš i:

Djole maskota
Zdravo, ja sam Djole
Saznaj više o meni
U čemu ti uživaš?
Hrana i piće
Mind & Body & Spirit
Hobi & Sport & Putovanja